5η θέση για την Εθνική κοριτσιών U18

 
5η θέση για την Εθνική κοριτσιών U18
tn team Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2024 - 18:01

Η Εθνική μας ομάδα στα κορίτσια U18 κέρδισαν την πολύ δυνατή Μεγάλη Βρετανία με 2-1 και τερμάτισαν στην 5η θέση του προκριματικού τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Mesagne της Ιταλίας.

Με πολύ καλό τρόπο ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο Mesagne της Ιταλίας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που νίκησε τη Νο.2 του ταμπλό Μεγάλη Βρετανία, για να πάρει την 5η θέση στο προκριματικό τουρνουά της Ζώνης Β' των European Summer Cups.

Οι Βρετανίδες προηγήθηκαν, με την Allegra Korpanec Davies να κερδίζει την Θεοδώρα Κούσιου στο πρώτο παιχνίδι με 7-6 (4), 6-3, έπειτα από μεγάλη μάχη.

Στη συνέχεια η Άρτεμις Ασλανισβίλι κέρδιζε την Flora Johnson με 6-1, 3-4, όταν η Βρετανίδα εγκατέλειψε, με τον πόντο να πηγαίνει στην ελληνική ομάδα.

Τα κορίτσια μας ολοκλήρωσαν την ανατροπή, με τις Ασλανισβίλι και Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου να κερδίζουν στο διπλό τις Korpanec Davies και Isabella Wong με 6-3, 6-2.

Είχε εξαιρετική παρουσία η ελληνική ομάδα στο Mesagne, παρόλο που δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω και να μπει στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αυτό της το στέρησε στον 1ο κιόλας γύρο η δυνατότερη ομάδα του τουρνουά, Ιταλία, που κέρδισε την Ελλάδα με 3-0.

Μετά απ' αυτό η Ελλάδα έπαιξε για τις θέσεις 5-8 και κατάφερε με 2 νίκες στη σειρά να πάρει την 5η θέση, επικρατώντας της Νο.3 του ταμπλό Τουρκίας και της Νο.2 Μεγάλης Βρετανίας με 2-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots