Ήττες για τις Εθνικές μας ομάδες στα 18άρια

 
Ήττες για τις Εθνικές μας ομάδες στα 18άρια
tn team Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 - 21:09

Ξεκίνησαν σήμερα τις προσπάθειές τους στα προκριματικά των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Summer Cups οι Εθνικές μας ομάδες στα 18άρια, που είχαν πολύ δύσκολες αποστολές στις πρεμιέρες.

Η Εθνική μας ομάδα των αγοριών, που αγωνίζεται στο Ricany της Τσεχίας, υπέστη την ήττα από τη δυνατή Πολωνία, Νο.4 στο ταμπλό, με 2-1.

Η ομάδα μας προηγήθηκε χάρη στη νίκη του Χρήστου Γκλαβά επί του Jakub Jedrzejczak με 6-4, 6-2, όμως στη συνέχεια οι Πολωνοί ισοφάρισαν, αφού ο Alan Wazny επικράτησε του Ανδρέα Λοϊζά με 6-0, 6-2.

Το tie κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με την Πολωνία να παίρνει το διπλό στο match tie-break, όπου οι Bruno Kokot και Wazny επικράτησαν των Γκλαβά και Λοϊζά με 6-1, 5-7, 10-7.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μένει εκτός τελικής φάσης και θα παίξει από δω και πέρα για τις θέσεις 5-8 του τουρνουά της Ζώνης Β' στο Ricany. Αύριο θα αντιμετωπίσει την Εσθονία, για να μπει στο ματς της 5ης θέσης.

Η Εθνική των κοριτσιών στα 18άρια, βρίσκεται στο Mesagne της Ιταλίας και έπαιξε σήμερα με την πανίσχυρη Ιταλία, Νο.1 στο ταμπλό του τουρνουά. Οι Ιταλίδες επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί, κερδίζοντας με 3-0.

Στο πρώτο παιχνίδι η Noemi Basiletti, Νο.66 στον κόσμο στα juniors, επικράτησε της Αλεξάνδρας Παναγιωτίδου με 6-0, 6-1. Στη συνέχεια η κορυφαία της ιταλικής ομάδας και Νο.23 σε όλο τον κόσμοσ τα 18άρια, Vittoria Paganetti, κέρδισε την Άρτεμη Ασλανισβίλι με 6-1, 6-0.

Οι Ιταλίδες πήραν και το διπλό, που δεν είχε βαθμολογική σημασία, με τις Basiletti και Gaia Maduzzi να επικρατούν των Ασλανισβίλι και Θεοδώρας Κούσιου με 4-1, 4-0.

Η ομάδα μας θα συνεχίσει την προσπάθειά της στα πλέι-οφ των θέσεων 5-8 και θα αντιμετωπίσει αύριο την ηττημένη από το ζευγάρι της Τουρκίας με τη Σλοβακία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots