ATP
WADA: O φάκελος Sinner δεν έχει κλείσει

 
WADA: O φάκελος Sinner δεν έχει κλείσει
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 - 15:41

Ο Jannik Sinner μπορεί να έχει αθωωθεί για τα δυο doping controls που απέτυχε να περάσει τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο η υπόθεσή του δεν θεωρείται λήξασα, σύμφωνα με τη WADA.

Και αυτό γιατί η WADA έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο CAS και να διερευνήσει περισσότερο την υπόθεση, εφόσον το θεωρήσει απαραίτητο. Αυτό διαβεβαίωσε και ο James Firtzgerald από το γραφείο τύπου της WADA, όταν τον προσέγγισε γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

"Θα εξετάσουμε προσεκτικά την απόφαση αυτή και θα διατηρήσουμε το διακίωμα να προσφύγουμε στο CAS αν χρειαστεί", είπε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της WADA.

Θυμίζουμε πως ο Sinner βρέθηκε δυο φορές θετικός στην απαγορευμένη ουσία κλοστεβόλη κατά τη διάρκεια του Indian Wells τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο δεν τιμωρήθηκε από το ITIA (International Tennis Integrity Agency), ούτε καν μέχρι την ακρόασή του, δηλαδή όσο η έρευνα ήταν σε εξέλιξη. Η εξήγηση σ' αυτό ήταν πως η ποσότητα που βρέθηκε στον οργανισμό του ήταν εξαιρετικά μικρή, ενώ κατά την ακρόασή του υποστήριξε πως βρέθηκε στον οργανισμό του μέσω του μασάζ που λάμβανε από τον φυσιοθεραπευτή του, που είχε κάνει χρήση ενός σπρέι που περιείχε την ουσία, για να περιθάλψει ένα κόψιμο στο δάχτυλό του.

Η απολογία του έγινε δεκτή από ανεξάρτητο δικαστήριο κι έτσι ο Sinner αθωώθηκε, υπήρξαν όμως και πολλές αντιδράσεις στην παγκόσμια τενιστική κοινότητα, από μια μερίδα που θεώρησε πως υπάρχει συγκάλυψη επειδή έχουμε να κάνουμε με το Νο.1 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots