Sinner: "Ξέρω πως δεν έκανα τίποτα κακό, πάντα ήμουν καθαρός" (vid)

 
Sinner: "Ξέρω πως δεν έκανα τίποτα κακό, πάντα ήμουν καθαρός" (vid)
tn team Σάββατο, 24 Αυγούστου 2024 - 0:35

Ο Jannik Sinner μίλησε στους δημοσιογράφους σήμερα για την pre-tournament συνέντευξη Τύπου του US Open και όπως ήταν φυσικό όλη συζήτηση στράφηκε στην υπόθεση ντόπινγκ, με τον Ιταλό να δίνει για πρώτη φορά τις δικές του απαντήσεις.

"Σίγουρα δεν είναι ιδανική κατάσταση πριν από ένα Grand Slam, όμως μέσα μου ξέρω ότι δεν έκανα τίποτα λάθος και αυτό μου δίνει δύναμη. Ο κόσμος και οι φαν μου ξέρουν ποιον είμαι. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν έχω παραβιάσει ποτέ τους κανόνες και πως δεν θα έκανα τίποτα παράνομο. Σε αυτές τις στιγμές πολλοί στάθηκαν κοντά μου και κατάλαβα πως έχω πραγματικούς φίλους", είπε ο Sinne, ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, για την πρώτη του συνέντευξη Τύπου στο US Open. 

"Έπαιζα μ' αυτό το βάρος μέσα μου και πήγε καλά, αλλά προφανώς η απελευθέρωση από αυτή τη σκέψη με κάνει να νιώσω και να παίξω καλύτερα σ' αυτό το τουρνουά. Ήταν μια δύσκολη περίοδος για μένα και προσωπικά είναι ακόμα. Ήταν μια μακριά διαδικασία, έπρεπε να πάρω αποφάσεις με προθεσμίες, να με σεβαστούν σε αυτή τη διαδικασία που ακολούθησε κάτι που δεν εξαρτώνταν από μένα", πρόσθεσε.

Απάντησε και στην απόφαση που πήρε να αποσύρει από την ομάδα του τους Naldi και Ferrara: "Ήταν σημαντικοί για την ανάπτυξή μου και για την ομάδα, όμως λόγω αυτού του λάθους που έγινε θεωρώ ότι πλέον χρειαζόμαστε καθαρό αέρα μέσα στο τιμ."

Για την κριτική που δέχτηκε από άλλους παίκτες: "Κάθε διαδικασία έχει και τη δική της αντίδραση. Καταλαβαίνω την απογοήτευση και τις σκέψεις που ακούστηκαν, για παράδειγμα από παίκτες που είχαν τιμωρηθεί και θα έπρεπε να περιμένουν εκτός για την οριστική απόφαση, αλλά εκείνοι, σε αντίθεση με εμάς, δεν γνώριζαν πως μπήκε η ουσία στο σώμα τους και αυτό καθυστερούσε τις διαδικασίες. Εμείς καταλάβαμε το πρόβλημα από την πρώτη στιγμή. Προσπαθήσαμε να λύσουμε αμέσως το θέμα. Ο Umberto Ferrara κατάλαβε αμέσως πως το πρόβλημα ήταν αυτό το σπρέι. Ειδοποιήσαμε αμέσως τις αρμόδιες αρχές και τους δώσαμε πλήρη εξήγηση."

Για τον φόβο όλα αυτά να βλάψουν τη φήμη του: "Πάντα πίστευα ότι θα συνεχίσω να παίζω τένις γιατί μέσα στο μυαλό μου ήξερα ότι δεν είχα κάνει τίποτα κακό. Ήξερα ότι ήμουν καθαρός και ανυπομονούσα να το αποδείξω. Φυσικά, όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι είμαι σοβαρός άνθρωπος που σέβομαι τους κανόνες, αλλά ξέρω επίσης ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να ελέγξω."

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Sinner:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots