ATP
Sinner: "Με αντιμετώπισαν όπως και όλους τους υπόλοιπους" (vid)

 
Sinner: "Με αντιμετώπισαν όπως και όλους τους υπόλοιπους" (vid)
© Brad Penner/USTA
tn team Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 - 10:30

O Jannik Sinner είναι ενήμερος για τη συζήτηση που έχει φέρει η υπόθεση ντόπινγκ του, αλλά δεν δέχεται το ότι είχε ευνοϊκή μεταχείριση. Σημείωσε ακόμα πως ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για εκείνον και ευχήθηκε να μην τα περάσει κανείς άλλος παίκτης.

Από τη στιγμή που ξέσπασε η υπόθεση του Sinner, που τον Μάρτιο βγήκε θετικός σε δυο ελέγχους ντόπινγκ για την ουσία κλοστεβόλη, έχει ανοίξει και μια συζήτηση στον κόσμο του τένις, σχετικά με το αν υπήρξαν θολά σημεία και κάλυψη.

Οι παίκτες έμειναν εκτός αυτής της συζήτησης, ωστόσο έκαναν μια άλλη συζήτηση, αυτή της ευνοϊκής μεταχείρισης προς τον Sinner, επειδή είναι το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Και αυτό έγινε επειδή ο Ιταλός δεν αποκλείστηκε ούτε μια μέρα από τα γήπεδα.

Ακόμα και ο Novak Djokovic μίλησε γι' αυτό, εξηγώντας πως μπορεί να μην φταίει ο Sinner αλλά οι θεσμοί, μιας και ένας πιο ισχυρός οικονομικά παίκτης έχει τη δυνατότητα να προσλάβει και ικανότερους δικηγόρους.

"Έχει να κάνει και με τη θέση στην οποία βρίσκεσαι. Προφανώς το ότι είμαι εδώ που είμαι, σημαίνει πως μπορώ να προσλάβω ικανούς ανθρώπους. Αν συμβεί κάτι τέτοιο σε κάποιον άλλον παίκτη μπορεί να είναι διαφορετικό. Με αντιμετώπισαν όμως όπως και όλους τους υπόλοιπους", σχολίασε σχετικά ο Sinner.

"Ο λόγος που δεν τέθηκα σε αναστολή είναι επειδή γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή πως η ουσία μπήκε στον οργανισμό μου και από που προήλθε. Δεν είχα ειδική μεταχείριση, ήταν μια μακρά διαδικασία και δεν ήταν μια εύκολη περίοδος για μένα", πρόσθεσε ο πρωταθλητής του Australian Open.

Και κατέληξε: "Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος, μια περίοδος αμφιβολιών και πολύ βάρος έχει φύγει πλέον από τους ώμους μου. Ελπίζω κανείς άλλος παίκτης να μην το περάσει αυτό. Επίσης ελπίζω ο κόσμος να καταλαβαίνει γιατί μου επέτρεψαν να συνεχίσω να παίζω. Τα έχω εξηγήσει όλα, το πως έγιναν όλα όπως έπρεπε, γιατί γίνεται η ίδια έρευνα για όλους. Ελπίζω να το καταλάβουν όλοι και να προχωρήσουμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots