Ξυλάς: "Θα κρατήσω την εμπειρία για πάντα - σίγουρα ο Novak μου χάρισε αυτό το game!"

 
Ξυλάς: "Θα κρατήσω την εμπειρία για πάντα - σίγουρα ο Novak μου χάρισε αυτό το game!"
tn team Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 - 21:50

O Γιάννης Ξυλάς μίλησε για την αξέχαστη εμπειρία του να αντιμετωπίζει τον Novak Djokovic, το game που κέρδισε και την αποθέωση από τον κόσμο, καθώς και την απογοήτευση για την απόδοσή του.

"Έγιναν όλα πολύ γρήγορα, δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών. Το έζησα, το λάτρεψα, μακάρι να μπορούσα να πάω καλύτερα. Είμαι λίγο απογοητευμένος με το τένις μου, αλλά ελπίζω αυτή η εμπειρία να μου δώσει κίνητρο για να πάω καλύτερα στο μέλλον, να δω αν μπορώ να φτάσω στη μεγάλη σκηνή. Θα κρατήσω αυτή την εμπειρία για όλη μου τη ζωή", είπε στη συνέντευξη Τύπου της ελληνικής ομάδας ο Ξυλάς, μετά την ήττα του με 6-0, 6-1 από τον Djokovic.

Για το game που κέρδισε λίγο πριν το τέλος του αγώνα και την αποθέωση που είχε από το κοινό: "Είμαι σίγουρος ότι ο Novak μου χάρισε αυτό το game, ένιωθε άσχημα για εμένα! Το χειροκρότημα ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό, ένιωσα καλά εκείνη τη στιγμή, ήθελα να κλάψω."

Βεβαίως και το άγχος έπαιξε ρόλο στην απόδοσή του: "Ήταν λογικό να υπάρχει άγχος, όχι για το αποτέλεσμα. Άγχος για το αν θα μπορέσω να σταθώ στο γήπεδο. Άγχος για το ότι θα έπαιζα μπροστά σε τόσο κόσμο. Στον αγώνα ένιωθα ότι ήμουν μια ταχύτητα πίσω, νομίζω ότι φαινόταν. Μόνο σε 2-3 games ένιωθα καλά στο γήπεδο, τα υπόλοιπα έφευγαν γρήγορα. Ήταν, πάντως, απίστευτη εμπειρία, θα μου μείνει για πάντα στο μυαλό."

Τέλος, για τους στόχους του, ανέφερε: "Αυτή τη στιγμή τελειώνω το μεταπτυχιακό μου, παίζω κολεγιακό τένις στις ΗΠΑ. Στόχος μου είναι να τελειώσω στους καλύτερους 20 στις ΗΠΑ και μετά να παίξω επαγγελματικά και να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται, στο ταβάνι μου. Θεωρώ ότι μπορώ να μπω στο Top 100."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots