ATP
Djokovic: "Δεν έχω στόχο να προκριθώ στο ATP Finals, αυτά τα τουρνουά τελειώσαν για μένα"

 
Djokovic: "Δεν έχω στόχο να προκριθώ στο ATP Finals, αυτά τα τουρνουά τελειώσαν για μένα"
tennisnews team Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 - 20:41

O Novak Djokovic δήλωσε πως πέρα από τα Grand Slam και την Εθνική ομάδα δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο και γι' αυτό δεν θα κυνηγήσει την πρόκριση στο ATP Finals.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια και ότι θα τελειώσει η σεζόν για τον σπουδαίο Σέρβο τενίστα μετά το Davis Cup, αφού σίγουρα θα παίξει στη Σαγκάη το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, όμως - βρισκόμενος και στο Νο.9 του Race - κατέστησε σαφές πως δεν θα πιέσει τον εαυτό του ώστε να μαζέψει τους βαθμούς που πρέπει για να προκριθεί στο ATP Finals, αφού αυτά τα τουρνουά δεν αποτελούν πια στόχο.

"Δεν ξέρω σε ποια τουρνουά θα παίξω μετά τη Σαγκάη. Δεν είναι στόχος μου το ATP Finals, έχω τελειώσει μ' αυτά τα τουρνουά, η προτεραιότητά μου είναι μόνο τα Grand Slams και η Εθνική ομάδα", είπε χαρακτηριστικά ο Djokovic στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Σερβίας για το Davis Cup, αποκλείοντας και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο 250άρι του Βελιγραδίου το Νοέμβριο.

Η Σερβία έκανε το καθήκον της σήμερα στο Aleksandar Nikolic Hall, κάνοντας το 2-0 με την αποδυναμωμένη Ελλάδα, που ταξίδεψε στο Βελιγράδι χωρίς τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Djokovic αντιμετώπισε τον Γιάννη Ξυλά, τον οποίο κέρδισε μέσα σε 45 λεπτά.

"Δεν ήξερα τίποτα για εκείνον, δεν μπορέσαμε να βρούμε υλικό από αγώνες του. Στα πρώτα games ήθελα να καταλάβω το παιχνίδι του και ήμουν πολύ συγκεντρωμένος. Ήταν ένα άψογο ματς από εμένα", είπε ο κάτοχος 24 Grand Slam τίτλων, για τον 23χρονο Έλληνα τενίστα.

Σχετικά με την εμπειρία του από την επιστροφή του στο Pionir Hall μετά από 7 χρόνια, είπε: "Πάντα είναι χαρά μου να παίζω για τη Σερβία. Την τελευταία φορά που έπαιξα εδώ, ήταν 7 χρόνια πριν. Η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη, το στάδιο ήταν γεμάτο. Ήταν μια πολύ καλή πρώτη μέρα και ελπίζω να τελειώσουμε τη δουλειά αύριο."

Με δεδομένη λίγο-πολύ την παρουσία της Σερβίας στους qualifiers το 2025, ο Djokovic ρωτήθηκε και για το αν θα επιστρέψει τον Φεβρουάριο, για να βοηθήσει ξανά την ομάδα του να μπει για μια ακόμα φορά στους τελικούς του Davis Cup: "Δεν χρειάζεται να πω πόσα σημαίνει για μένα να αγωνίζομαι για τη Σερβία. Οι πράξεις μιλούν από μόνες τους. Η αφοσίωσή μου τα λέει όλα. Είμαι χαρούμενος που έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Ας κερδίσουμε εδώ και μετά θα πρέπει να κερδίσουμε και τον Φεβρουάριο.

Το φορμάτ έχει αλλάξει, έχουμε λιγότερες ευκαιρίες για να παίζουμε στο σπίτι μας. Πριν από 7 χρόνια έπαιξα εδώ για τελευταία φορά και δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα παίζω τένις. Όσο όμως παίζω, το να αγωνίζομαι για τη Σερβία θα είναι προτεραιότητα. Θα προσπαθήσω να είμαι διαθέσιμος. Πέρσι ανέλαβα την ευθύνη για την ήττα μας στη Μάλαγα, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Πρέπει να δουλέψουμε λίγο στα διπλά, γιατί εκεί είμαστε πιο αδύναμοι."

Στην ίδια ερώτηση απάντησε και ο team captain, Viktor Troicki, που είπε: "Έχει κερδίσει τα πάντα (ο Djokovic), όμως ήρθε εδώ για να παίξει ξανά. Αυτό δείχνει τα πόσα σημαίνει αυτή η ομάδα γι' αυτόν. Τον ευχαριστούμε που είναι εδώ, αλλά και για όλα όσα έχει κάνει για το άθλημα. Ελπίζω να συνεχίσει να παίζει και να μας βοηθήσει και την επόμενη σεζόν. Ελπίζω να πετύχουμε ξανά το όνειρο της κατάκτησης του Davis Cup. Όταν είμαστε όλοι μαζί η ενέργειά μας είναι καλή, μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα. Αλλά ας τελειώσουμε πρώτα την δουλειά εδώ στο Βελιγράδι, ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα."

Αύριο το tie της Σερβίας με την Ελλάδα θα συνεχιστεί, ξεκινώντας από τις 14:00 το μεσημέρι (13:00 τοπική) με το διπλό. Εκεί, αν δεν αλλάξει κάτι, θα παίξει και ο Djokovic, πλάι στον Hamad Medjedovic: "Ο Hamad επίσης είναι ένας παίκτης που δεν παίζει στα διπλά, παίζει διαφορετικά, οπότε θα πρέπει να συνεργαστούμε καλά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots