ATP
Federer: "Γι' αυτό ο Zverev δεν μπορεί να κερδίσει Grand Slam"

 
Federer: "Γι' αυτό ο Zverev δεν μπορεί να κερδίσει Grand Slam"
© USTA
tn team Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024 - 8:15

O Roger Federer δεν είχε πρόβλημα να ασκήσει κριτική στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, Alexander Zverev, αλλά και να εντοπίσει τον λόγο για τον οποίο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα Grand Slam στην καριέρα του.

"Όταν τον βλέπω να παίζει, βλέπω κάποιον που παίζει πολύ παθητικά, πολύ αμυντικά στις κρίσιμες στιγμές. Κόντρα στους καλύτερους παίκτες του κόσμου, πρέπει να παίρνεις την πρωτοβουλία και να παίζεις επιθετικά. Δεν το έκανε αυτό κόντρα στον Fritz", είπε ο Federer χθες από το Βερολίνο, όπου βρίσκονται μαζί με τον Zverev, για το Laver Cup.

"Δεν αστοχεί πολύ, όμως για να κερδίσεις Grand Slam πρέπει να εμπιστεύεσαι τα χτυπήματά σου και να παίζεις πιο επιθετικά. Πρέπει να πιστέψει στον εαυτό του. Κάθε κύτταρο του σώματός σου πρέπει να νιώθει ότι είναι το σωστό. Ο τίτλος δεν θα έρθει απλά σε εσένα, ειδικά ο πρώτος", πρόσθεσε ο κάτοχος 20 Grand Slams τίτλων.

Ο Zverev απάντησε στα σχόλια του Ελβετού θρύλου: "Δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζω. Είναι ξεκάθαρο σε μένα πως δεν έπαιξα όπως ήθελα στον αγώνα με τον Fritz. Ήταν ένα φριχτό παιχνίδι από τη μεριά μου. Γι' αυτό και είμαι απολύτως εντάξει με αυτό που είπε ο Roger."

O Zverev θα είναι ένας από τους παίκτες που θα αγωνιστούν σήμερα στο Laver Cup, παίζοντας διπλό μαζί με τον Carlos Alcaraz, ενάντια στους Ben Shelton και τον Taylor Fritz, από τον οποίο έχασε πριν μερικές μέρες στο US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots