WTA
Έφτασε την Barty η Swiatek

 
Έφτασε την Barty η Swiatek
© Jimmie48 / WTA
tennisnews team Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 - 10:36

H Iga Swiatek έφτασε ήδη τις 121 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, "πιάνοντας" το ρεκόρ της Ashleigh Barty.

Αυτή είναι η 7η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, με την Swiatek να ανεβαίνει γοργά σ' αυτή τη λίστα, αφού είναι μόλις 23 ετών και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.1 του κόσμου τον Απρίλιο του 2022, περίπου 2,5 χρόνια πριν.

Από τότε, μόνο 8 εβδομάδες δεν ήταν στην κορυφή, από τον Σεπτέμβιο μέχρι το Νοέμβριο του 2023, όταν την έριξε από εκεί η Aryna Sabalenka.

Μέσα σ' αυτά τα 2,5 χρόνια λοιπόν, η Swiatek κατάφερε ήδη να αφήσει πίσω της παίκτριες όπως οι Justine Henin, Lindsay Davenport, Caroline Wozniacki, Simona Halep και Victoria Azarenka, ενώ συνολικά έχει ήδη πίσω της 21 παίκτριες που έχουν περάσει από την κορυφή.

Την επόμενη εβδομάδα θα έχει πίσω της και την Barty και τις μένουν άλλες 6 παίκτριες, για να βρεθεί στην κορυφή της λίστας. Το κορυφαίο ρεκόρ όλων των εποχών στην WTA είναι αυτό της Steffi Graf, με 377 εβδομάδες στο Νο.1, ένα ρεκόρ που πλην του απίθανου Novak Djokovic (με 428 εβδομάδες), κανείς άλλος δεν έχει βρεθεί κοντά στο να απειλήσει, σε άνδρες και γυναίκες.

Ακολουθούν τα ρεκόρ των Martina Navratilova (332 εβδομάδες), Serena Williams (319), Chris Evert (260), Martina Hingis (209) και Monica Seles (178).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots