Έκλεισε το ματς με την Pegula η Swiatek (vid)

 
Έκλεισε το ματς με την Pegula η Swiatek (vid)
© USTA
tn team Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 - 3:49

H Iga Swiatek έχασε μόλις 5 games από τη Liudmila Samsonova και εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά του US Open, όπου την περίμενε η Jessica Pegula.

Έναν πολύ μεγάλο προημιτελικό με την φορμαρισμένη Pegula έκλεισε η Swiatek, η οποία έδωσε συνέχεια στην εντυπωσιακή της πορεία στο US Open με μια εμφατική νίκη επί της Samsonova, με 6-4, 6-1.

Παρότι στο 1ο σετ η Samsonova, Νο.16 στον κόσμο, αντιστάθηκε σθεναρά και έσβησε 2 break points νωρίς στο παιχνίδι για να φτάσει αργότερα μέχρι και το 4-4, η Swiatek βρήκε το break στο πιο κρίσιμο σημείο, στο 10ο game, για να πάρει το κλειστό 1ο σετ με 6-4.

Μετά απ' αυτό δεν κοίταξε πίσω της η 23χρονη Πολωνή, η οποία κέρδισε τα 8 από τα 9 τελευταία games του αγώνα, δηλαδή απώλεσε μόλις ένα game στο 2ο σετ, και αυτό όταν ήταν ήδη μπροστά με 5-0.

Η κορυφαία παίκτρια του πλανήτη διαγράφει μια ακόμα πολύ εντυπωσιακή πορεία μέχρι τώρα, έχοντας μόλις 22 games παθητικό και κανένα χαμένο σετ, στα πρώτα 4 ματς της.

Να σημειωθεί πως μόνο το 2022 είχε προκριθεί στα προημιτελικά του US Open στο παρελθόν και τότε είχε κατακτήσει τον τίτλο. Γενικά, από τις 8 προηγούμενες φορές που προκρίθηκε σε προημιτελικό, τις 5 κέρδισε και τον τίτλο, κάτι που λέει σίγουρα πολλά.

Απέναντι στην Pegula έχει θετικό ρεκόρ, αφού την έχει κερδίσει στις 6 από τις 9 προηγούμενες συναντήσεις τους (6-3), θα είναι όμως η πρώτη φορά που θα την αντιμετωπίσει το 2024. Nα σημειωθεί πως η Pegula απέκλεισε την Diana Shnaider με 6-4, 6-2.

Νωρίτερα σήμερα, μια θέση στην 8άδα πήρε και η Beatriz Haddad Maia, η οποία απέκλεισε την Caroline Wozniacki με 6-2, 3-6, 6-3 και προκρίθηκε στον 2ο προημιτελικό της σε Grand Slam, έναν χρόνο και κάτι μετά την πορεία της ως τα ημιτελικά του Roland Garros. Η 28χρονη Βραζιλιάνα θα αντιμετωπίσει την Karolina Muchova, που θυμίζουμε κέρδισε επίσης με 2-0 σετ την Jasmine Paolini.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots