WTA
Ξανά στη μάχη του Νο.1 η Sabalenka - έχασε μια θέση η Σάκκαρη

 
Ξανά στη μάχη του Νο.1 η Sabalenka - έχασε μια θέση η Σάκκαρη
© USTA
tn team Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 - 11:31

Η Aryna Sabalenka επιστρέφει δυναμικά στη μάχη του Νο.1 μετά και τον τίτλο στο US Open. H Jessica Pegula επέστρεψε στο Top 3, ντεμπούτο στο Top 10 η Emma Navarro, έχασε μια θέση η Μαρία Σάκκαρη.

Η Sabalenka μείωσε τη διαφορά της από την Iga Swiatek και την κορυφή στους 2.169 βαθμούς μετά και την κατάκτηση του US Open, ενώ στο Race υπολείπεται μόλις 409 βαθμούς της Πολωνής, μπαίνοντας για τα καλά στη μάχη του Νο.1 και του Year-end No.1.

Μετά από ένα καταπληκτικό πέρασμα από τα αμερικάνικα τουρνουά, η Jessica Pegula επέστρεψε στο Νο.3 του κόσμου, που είναι και η υψηλότερη θέση που είχε πάρει ποτέ.

Η Elena Rybakina διατηρήθηκε στο Νο.4 και η Jasmine Paolini στο Νο.5, με την Coco Gauff να χάνει 3 θέσεις και να υποχωρεί στο Νο.6. Στο Νο.7 βρίσκεται η Qinwen Zheng, ενώ στο Νο.8 σκαρφάλωσε η Emma Navarro, η οποία κέρδισε 4 θέσεις και έκανε το ντεμπούτο της στο Top 10.

Από μια θέση έχασαν η Barbora Krejcikova και η Μαρία Σάκκαρη, στο Νο.9 και στο Νο.10 του κόσμου αντίστοιχα, οι οποίες συμπληρώνουν και το Top 10.

"Αθόρυβα" βελτίωσε το career high της η Anna Kalinskaya, η οποία κέρδισε μια θέση και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.14. Η Beatriz Haddad Maia κέρδισε 5 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.16.

Νέο career high και για την Diana Shnaider, που κέρδισε μια θέση και για 1η φορά βρέθηκε στο Νο.17. 9 θέσεις άφησε πίσω της η Paula Badosa, η οποία ανέβηκε στο Νο.20 και επέστρεψε στο Top 20.

Η Ashlyn Krueger κέρδισε 8 θέσεις και βελτίωσε κατά ισάριθμες και το προηγούμενο career high της, ανεβαίνοντας στο Νο.51, ενώ το ίδιο έκανε και η Jessica Bouzas Maneiro, που κέρδισε 14 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.60.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots