Sabalenka εναντίον Pegula για τον τίτλο στο US Open

 
Sabalenka εναντίον Pegula για τον τίτλο στο US Open
© USTA
tennisnews team Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 - 12:02

Η Aryna Sabalenka και η Jessica Pegula θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά σε έναν τελικό μέσα σε λίγες ημέρες, για τον τίτλο του τελευταίου Grand Slam της χρονιάς.

Η Sabalenka και η Pegula είναι οι δυο πιο φορμαρισμένες παίκτριες αυτή τη στιγμή στον κόσμο και αναμένεται μια μεγάλη μάχη στον σημερινό τελικό των γυναικών του US Open, που θα αρχίσει στις 23:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί στο Eurosport 1HD.

Είναι ένας επαναληπτικός του τελικού του Σινσινάτι πριν λίγες εβδομάδες, τον οποίο κέρδισε η Sabalenka με 6-3, 7-5. Αυτή ήταν η 5η της νίκη σε 7 αναμετρήσεις με την Pegula (5-2).

Η Sabalenka μετράει 11 διαδοχικές νίκες σε Σινσινάτι και Νέα Υόρκη, ενώ η Pegula έχει 15 νίκες στις 16 τελευταίες αναμετρήσεις της, αφού πριν το Σινσινάτι ήταν η πρωταθλήτρια στο 1000άρι του Καναδά.

Η Pegula θα παίξει στον πρώτο της τελικό σε ένα Grand Slam, όπως έπαιξε και πριν δυο μέρες τον πρώτο της ημιτελικό. Στη σεζόν θα είναι ο 4ος τελικός της και ο 3ος συνεχόμενος μετά από το Τορόντο και το Σινσινάτι, ενώ συνολικά θα είναι ο 14ος τελικός στην καριέρα της και θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο της (6-7).

Η Sabalenka θα παίξει στον 6ο της τελικό για φέτος, μετά από το 500άρι του Μπρίσμπεϊν (φιναλίστ), το Australian Open (νικήτρια) και τα 1000άρια της Μαδρίτης (φιναλίστ), της Ρώμης (φιναλίστ) και του Σινσινάτι (νικήτρια). Συνολικά θα είναι ο 30ός τελικός της καριέρας της και θα διεκδικήσει τον 16ο τίτλο της (15-14).

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του τελικού, η Sabalenka θα διατηρήσει το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, με νίκη ωστόσο μπορεί να μειώσει την απόστασή της από την Iga Swiatek στους 2.169 βαθμούς.

Η Pegula θα ανεβεί στο Νο.3, κερδίζοντας 3 θέσεις και ισοφαρίζοντας το προσωπικό της career high. Το αποτέλεσμα του τελικού πάντως θα έχει σημαντική βαθμολογική μεταβολή, αφού με νίκη η Αμερικανίδα πλησιάζει την Sabalenka στους 1.096 βαθμούς, ενώ με ήττα θα απέχει 2.496 βαθμούς από το Νο.2.

Σήμερα, στις 19:00 ώρα Ελλάδας, θα γίνει και ο τελικός του διπλού ανδρών, με τους Αυστραλούς Max Purcell και Jordan Thompson να αντιμετωπίζουν τους Γερμανούς Kevin Krawietz και Tim Puetz.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (07/09):

Arthur Ashe Stadium:
19:00 Purcell/Thompson [7] v. Krawietz/Puetz [10] Eurosport 1HD
23:00 Jessica Pegula [6] v. Aryna Sabalenka [2] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots