Pegula: "Έπαιξα σε υψηλό επίπεδο, αλλά δεν το διατήρησα"

 
Pegula: "Έπαιξα σε υψηλό επίπεδο, αλλά δεν το διατήρησα"
© USTA
tn team Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 - 8:38

Η Jessica Pegula εξήγησε το λόγο για τον οποίο δεν μπόρεσε να παρατείνει τον τελικό ή ακόμα και να διεκδικήσει τη νίκη, συνεχάρη την Aryna Sabalenka και έκανε έναν μικρό απολογισμό για τα πολύ καλά αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων.

"Ήταν ένα περίπλοκο ματς σήμερα. Προφανώς, θα προτιμούσα να ήμουν ακόμα εκεί έξω και να παίζω 3ο σετ. Τουλάχιστον είμαι χαρούμενη που δημιούργησα ευκαιρίες για να κερδίσω ένα σετ, δεδομένου και πως ήμουν πίσω από την αρχή. Κατάφερα να παίξω τένις σε καλό επίπεδο, αν και δεν μπόρεσα να το διατηρήσω. Συγχαρητήρια στην Aryna, έπαιξε μεγάλο τένις στα κρίσιμα σημεία", είπε η Pegula στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον χαμένο τελικό με 7-5, 7-5 από την Sabalenka.

"Αν δεν πάρω αυτοπεποίθηση μετά απ' αυτό το τουρνουά, κάτι δεν θα πάει καλά. Είχα πολλές ήττες σε προημιτελικούς, όμως αυτή τη φορά κατάφερα να περάσω στα ημιτελικά και στον τελικό. Έχασα από μια μεγάλη παίκτρια. Ξέρω πως το επίπεδό μου είναι εκεί. Δεν περίμενα να τα πάω τόσο καλά, γι' αυτό και είχα λιγότερη πίεση. Μου έρχονται τώρα διάφορα στο κεφάλι μου που μπορούσα να κάνω διαφορετικά μέσα στον αγώνα, όμως τώρα πέρασε", πρόσθεσε η 30χρονη Αμερικανίδα.

Για το αν είχε χρόνο να επεξεργαστεί τις πρώτες τις προκρίσεις σε ημιτελικό και τελικό major, για τις οποίες κέρδισε τις Iga Swiatek και Karolina Muchova, είπε: "Όχι, γιατί τώρα είμαι απογοητευμένη από την ήττα. Όλος ο κόσμος μου λέει συγχαρητήρια για το τουρνουά, αλλά τώρα δεν νιώθω έτσι. Ίσως όταν φύγει η απογοήτευση να μπορέσω να το εκτιμήσω. Σίγουρα πρέπει να το κάνω κάποια στιγμή. Οι τελευταίες μέρες ήταν τρελές. Ελπίζω να μπορέσω να πάρω λίγο χρόνο μετά το τουρνουά για να χαλαρώσω, να κοιτάξω πίσω και να δω τι έχω κάνει τον τελευταίο μήνα."

Για το αν έπαιξε το καλύτερό της τένις: "Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω πως παίζω καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά ή από άλλες χρονιές. Νιώθω πως κάποιες στιγμές έπαιξα καλύτερα. Η κίνησή μου στο court και το σερβίς μου έχουν βελτιωθεί. Υπάρχουν κάποιες πτυχές του παιχνιδιού που είμαι πιο σταθερή από πριν. Είμαι σίγουρη ότι άλλες μέρες σέρβιρα καλύτερα, αλλά γενικά δεν έχω τόσα σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι μου όσα πριν. Το ίδιο ισχύει και με την κίνηση. Δεν ξέρω αν αυτό με κάνει καλύτερη παίκτρια."

Για τη διαχείριση της πίεσης πριν τον τελικό: "Ένιωθα αρκετά καλά σήμερα, δεν ήμουν αγχωμένη. Ένιωθα καλά προετοιμασμένη. Ίσως αυτό να αλλάζει όταν μπαίνεις στο γήπεδο, αλλά δεν ένιωσα άγχος. Πιστεύω πως το διαχειρίστηκα αρκετά καλά, παρότι δεν κέρδισα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots