WTA
Ξανά στο παιχνίδι του Year-end No.1 η Sabalenka

 
Ξανά στο παιχνίδι του Year-end No.1 η Sabalenka
© USTA
tn team Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 - 12:49

Μετά τη χωμάτινη σεζόν και τη μεγάλη διαφορά που είχε πάρει η Iga Swiatek, η Aryna Sabalenka κατάφερε με το σερί 11 διαδοχικών νικών που έκανε στην Αμερική να επιστρέψει και πάλι δυναμικά στο παιχνίδι του No.1.

Μετά τους back-to-back τίτλους που κέρδισε στο 1000άρι του Σινσινάτι και στο US Open, η 26χρονη Λευκορωσίδα αναμένεται να πάει στους 8.716 βαθμούς τη Δευτέρα (09/09) και θα υπολείπεται 2.169 βαθμών της Swiatek.

Στο Race για τη Ριάντ ωστόσο η διαφορά θα μειωθεί κατά πολύ περισσότερο και θα φτάσει τους 409 μόλις βαθμούς.

Θυμίζουμε πως στο τέλος της κάθε σεζόν το Race ευθυγραμμίζεται με την παγκόσμια κατάταξη, αφού στο Race καταμετρώνται όλοι οι κερδισμένοι βαθμοί της κάθε παίκτριας από την έναρξη της σεζόν μέχρι το σήμερα.

Αυτό σημαίνει πως και σε ένα μόνο τουρνουά μπορεί να αλλάξει η κατάταξη και να δούμε την Sabalenka στο Νο.1 του Race, που θα την κάνει αυτόματα και πρώτο φαβορί για το Year-end No.1.

Η Sabalenka είχε περάσει 8 εβδομάδες στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης πέρσι μετά το US Open, αλλά το Νοέμβριο η Swiatek την είχε αφήσει ξανά πίσω της κι έτσι η Λευκορωσίδα δεν έχει ακόμα πετύχει κάποιο Year-end No.1 στην καριέρα της. Η Swiatek αντίθετα διεκδικεί το 3ο διαδοχικό της Year-end No.1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots