Sabalenka: "Πάντα επέστρεφα δυνατότερη μετά από δυσκολίες"

 
Sabalenka: "Πάντα επέστρεφα δυνατότερη μετά από δυσκολίες"
© USTA
tn team Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 - 9:40

Η Aryna Sabalenka ήταν πολύ χαρούμενη και περήφανη μετά την κατάκτηση του 3ου Grand Slam τίτλου της στο US Open, εξηγώντας πως τελευταία πέρασε πολλά, όμως συνεχίζει να βγαίνει δυνατότερη μέσα από τις δυσκολίες, όπως έκανε και στο παρελθόν.

"Ήταν πολύ δύσκολο ματς, εκείνη έπαιξε εκπληκτικά. Ειλικρινά, δεν περίμενα ότι θα επέστρεφε και ότι θα έπαιζε σε τόσο υψηλό επίπεδο μετά το 3-0 στο 2ο σετ. Είμαι πολύ χαρούμενη που άντεξα στο σερβίς μου όταν ήμουν πίσω με 3-5, για να κάνω μετά και το break. Αυτό μου έδωσε πολλή αυτοπεποίθηση και με βοήθησε να κλείσω το ματς στα 2 σετ. Αμέσως πριν προετοιμαζόμουν ήδη για το 3ο σετ. Είμαι πολύ χαρούμενη με τη νίκη", σχολίασε η Sabalenka στην τελευταία της συνέντευξη Τύπου για φέτος στη Νέα Υόρκη.

Για την πνευματική της δύναμη, που ήταν ένα στοιχείο που την έκανε να ξεχωρίσει και στο US Open, αλλά και στο Σινσινάτι, είπε: "Ειλικρινά, περίμενα ότι θα επιστρέψουν οι αναμνήσεις από προηγούμενους αγώνες μου, όπου πήρα μερικά σκληρά μαθήματα. Ειδικά από τον περσινό τελικό εδώ. Στις δύσκολες στιγμές κατάφερα να μείνω δυνατή πνευματικά, μου θύμισα τι έχει συμβεί στο παρελθόν και κατάφερα να αντέξω την πίεση. Τελευταία πέρασα από πολλές προκλήσεις και έχασα και το Wimbledon από τραυματισμό. Το US Open είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος και πάντα ονειρευόμουν να κερδίζω αυτό το τρόπαιο. Αυτό το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό, πάντα επέστρεφα δυνατότερη μετά από δυσκολίες και δεν εγκατέλειψα αυτό το όνειρο."

Για το να γράφει ιστορία στο άθλημα: "Πάντα ήθελα να γράψω το όνομα της οικογένειάς μου στην ιστορία, ειδικά μετά την απώλεια του πατέρα μου. Κάθε φορά που βλέπω το όνομά μου στο τρόπαιο, νιώθω πολύ περήφανη για τον εαυτό μου και για τον οικογένειά μου, που έκανε ό,τι μπορούσε για να συνεχίσω με τα όνειρά μου."

Για τη στιγμή της νίκης: "Μπορώ να πω πως ήταν από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Πολλά πράγματα πέρασαν από το μυαλό μου. Το πρώτο ήταν να θυμηθώ όλες αυτές τις σκληρές ήττες που είχα στο παρελθόν. Ήμουν πολύ περήφανη με τον εαυτό μου και με την ομάδα μου, γιατί πάντα επέστρεφα με το καλύτερο τένις. Δεν ξέρω πως να το περιγράψω, είναι το καλύτερο συναίσθημα."

Η Sabalenka ρωτήθηκε και για την κατάταξη και τη μεγάλη ώθηση που της δίνει αυτός ο τίτλος για τη μάχη του Year-end No.1, όμως δεν ήθελε να σχολιάσει κάτι πάνω σ' αυτό: "Προσπαθώ να μην κοιτάζω την κατάταξη, αλλά το που βρίσκομαι σε κάθε τουρνουά. Εστιάζω σε μένα και αν παίζω το καλύτερό μου τένις σίγουρα μπορώ να γίνω και πάλι Νο.1. Θέλω να βελτιώνομαι ως παίκτρια και ως άνθρωπος και ελπίζω κάποια μέρα να δω τον εαυτό μου στην κορυφή."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots