ATP
Bianchi για Τσιτσιπά: "Ο πατέρας του τον αγαπάει, αλλά ήθελε να ελέγχει τα πάντα και δεν άφηνε χώρο για οξυγόνο"

 
Bianchi για Τσιτσιπά: "Ο πατέρας του τον αγαπάει, αλλά ήθελε να ελέγχει τα πάντα και δεν άφηνε χώρο για οξυγόνο"
© tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 - 21:45

Ο πρώην φυσιοθεραπευτής του Στέφανου Τσιτσιπά, Jerome Bianchi, μίλησε για την σχέση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον πατέρα του και πρώην προπονητή του, Απόστολο, υποστηρίζοντας πως είχε μια ένταση και μια ιδιαιτερότητα που μόνο κακό έκαναν στον Έλληνα τενίστα.

Σε δηλώσεις του για την γαλλική L'Equipe, o Bianchi εξήγησε ότι ο Απόστολος αγαπάει πολύ τον Στέφανο, ήταν όμως υπερβολικός ως προπονητής του, μιλούσε πάρα πολύ, δεν άκουγε και πως υπήρξαν κι άλλες φορές που ο Στέφανος είχε σκεφτεί να διακόψει τη συνεργασία τους, αλλά δεν το έκανε από ενοχές.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

"Ο Απόστολος είναι ευγενικός, αλλά και υπερβολικός. Αγαπά πολύ τον γιο του. Η σχέση τους όμως δεν ήταν σταθερή εδώ και χρόνια κι έκανε μόνο κακό.

Οι σκοτεινές στιγμές του προέρχονται από εκεί. Ο πατέρας του μιλούσε τόσο πολύ που δεν άκουγε, παρά μόνο τον εαυτό του. Εξαιτίας του πατέρα του, αρκετοί παίκτες δεν ήθελαν να προπονούνται πλέον μαζί του στα τουρνουά.

Δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν στην προπόνηση επειδή μιλούσε συνεχώς. Θέλει να ελέγχει τα πάντα και δεν αφήνει χώρο ούτε για οξυγόνο.

Κάθε φορά που σκεφτόταν να σταματήσει τη συνεργασία με τον πατέρα του, η μητέρα του έτρεχε να του πει να μην το κάνει, γιατί 'είχε αφιερώσει τη ζωή του γι’ αυτόν' και τον έκαναν να νιώθει ένοχος.

Προσπαθεί να απελευθερωθεί, αλλά λόγω της τόσο στενής σχέσης τους δεν ήταν δυνατόν. Και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει χρόνο.

Νιώθω άσχημα γι' αυτόν, γιατί είναι, θεωρώ, ο πιο ποιοτικός παίκτης. Έφτασε πλέον σε ηλικία που κατάλαβε ότι η καριέρα του δεν έφτασε εκεί που θα έπρεπε να είναι, να έχει κατακτήσει δηλαδή Grand Slam. Είναι θαύμα το ότι έχει πάρει τους τίτλους που έχει πάρει μέσα σε αυτό το περιβάλλον.

Κράτησε 1 ώρα και 20 λεπτά παραμονή του τελικού (με τον Djokovic). Η προθέρμανση έπρεπε να είναι το πολύ 45 λεπτά. Κατέληξα στο να σηκωθώ να φύγω. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης υπήρχε ένα drone από πάνω κι ο Απόστολος τρελάθηκε. Έλεγε ότι τον κατασκόπευε ο Djokovic."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots