Davis Cup: Κι επίσημα με Djokovic η Σερβία

 
Davis Cup: Κι επίσημα με Djokovic η Σερβία
© ITF Tennis
tn team Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 - 17:05

Ανακοινώθηκε και επίσημα η παρουσία του Novak Djokovic στο μεγάλο ραντεβού της Σερβίας με την Ελλάδα για το Davis Cup!

Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών θα είναι στη διάθεση του captain του, Viktor Troicki, κάτι που είχε ανακοινωθεί και πριν από το US Open, όμως πλέον κατοχυρώνεται και επίσημα. Φυσικά, βοήθησε στην τελική απόφαση του κατόχου 24 Grand Slam τίτλων το γεγονός πως δεν επιβαρύνθηκε το σώμα του στη Νέα Υόρκη, καθώς αποκλείστηκε από τον 3ο γύρο του US Open.

Έτσι, θα δώσει το παρών στο  Aleksandar Nikolic Hall του Βελιγραδίου, όπου θα φιλοξενηθεί το πολύ σημαντικό tie με την Ελλάδα, το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Οι Σέρβοι αναμένεται να έχουν ακόμα στο ρόστερ τους Miomir Kecmanovic, Dusan Lajovic και Hamad Medjedovic, έχοντας μια από τις δυνατότερες και πληρέστερες ομάδες σε όλο τον κόσμο.

Η Ελλάδα από την άλλη θα έχει εκτός απροόπτου στην αποστολή της τον Στέφανο Τσιτσιπά, που επίσης δεν είχε μεγάλη σωματική επιβάρυνση κατά τη διάρκεια της αμερικάνικης σεζόν. Θα έχουμε δηλαδή πιθανότατα μια πολυαναμενόμενη μάχη του Djokovic με τον Τσιτσιπά, σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα Davis Cup.

Θυμίζουμε πως το tie της Σερβίας με την Ελλάδα γίνεται για το World Group I και η νικήτρια ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να παίξει στο βασικό τουρνουά τον ερχόμενο Φεβρουάριο, στους qualifiers, διεκδικώντας θέση στους τελικούς του Davis Cup του 2025! Η ηττημένη ομάδα θα παίξει στα πλέι-οφ του World Group I τον Φεβρουάριο του 2025.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots