ATP
Κινδυνεύει να μείνει εκτός ATP Finals o Djokovic!

 
Κινδυνεύει να μείνει εκτός ATP Finals o Djokovic!
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 - 12:44

Ο Novak Djokovic έχασε 2 θέσεις και μένει εκτός 8άδας ATP Finals αυτή τη στιγμή, που σημαίνει πως ο κίνδυνος να μην παίξει φέτος στο Τορίνο είναι υπαρκτός!

Με εξαίρεση το 2017, όταν δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού σε όλο το δεύτερο μισό της χρονιάς, ο Djokovic δεν έχει μείνει ποτέ εκτός ATP Finals από το 2007! Έχει παίξει δηλαδή στην κορυφαία διοργάνωση 16 φορές στα 17 τελευταία χρόνια!

Επιπλέον, είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 7 τίτλους, ενώ είναι και ο υπερασπιστής του τίτλου, αφού ήταν ο πρωταθλητής το 2023, όπως και το 2022.

Μετά από μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα, στην οποία έφτασε στον διακαή του πόθο, το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν κέρδισε κανένα άλλο τρόπαιο, ο κίνδυνος να μείνει εκτός ATP Finals ο Djokovic αρχίζει να γίνεται υπαρκτός.

Μετά και το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, ο 37χρονος Σέρβος βρίσκεται στο Νο.9 του Race και αν έκλεινε αυτή τη στιγμή το line-up θα έμενε εκτός.

Απομένουν δυο Masters μέχρι το τέλος της σεζόν, που θα καθορίσουν πολλά για το ATP Finals: της Σαγκάης και του Bercy. Και στα δυο ο Djokovic έχει πολύ καλή παράδοση και στη Σαγκάη ενδεχομένως να έχει και ένα παραπάνω κίνητρο, αφού έχει 5 χρόνια να αγωνιστεί στο συγκεκριμένο τουρνουά και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Κίνα.

Είναι ωστόσο μια σεζόν στην οποία δεν ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουμε από τον Djokovic, που μετά τους Ολυμπιακούς μας εξέπληξε όλους με τις εμφανίσεις του στο US Open, δείχνοντας για πρώτη φορά να έχει έλλειψη κινήτρου σε ένα Slam. Θα είναι λοιπόν ένα μεγάλο ερωτηματικό το πως θα παρουσιαστεί σ' αυτά τα τουρνουά, δεδομένου και πως δεν είναι majors. Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε πως φέτος έχει παίξει μόνο στα 3 από τα 7 Masters που έχουν γίνει, ενώ μόνο σε ένα, στο Monte-Carlo, σημείωσε παραπάνω από μια νίκη!

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως αντιμετωπίζει πλέον και τα 1000άρια διαφορετικά, με τον ίδιο να έχει δηλώσει πολλές φορές ότι πλέον ρίχνει πολύ μεγαλύτερο βάρος στα Grand Slams και στους αγώνες που δίνει για την Εθνική ομάδα. Και για του λόγου το αληθές, μπορεί να έχει προσπεράσει ήδη 4 Masters φέτος, δεν θα προσπεράσει όμως τους αγώνες της Σερβίας με την Ελλάδα για το Davis Cup την επόμενη εβδομάδα και έχει δηλώσει πως θα είναι στο Βελιγράδι.

To Race για το Τορίνο αυτή τη στιγμή:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots