ATP
Προκρίθηκε στο ATP Finals o Zverev

 
Προκρίθηκε στο ATP Finals o Zverev
© Dustin Satloff/USTA
tn team Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 - 18:32

O Alexander Zverev έγινε ο δεύτερος παίκτης που προκρίθηκε στο ATP Finals, μετά από τον Jannik Sinner.

Μετά και τη χθεσινή του πρόκριση στα προημιτελικά του US Open, o Zverev εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία του στο Τορίνο και το ATP Finals, από τις 10 έως τις 17 Νοεμβρίου.

Ο 27χρονος Γερμανός προκρίθηκε στο Finals για 7η φορά στα τελευταία 8 χρόνια. Η μόνη φορά που δεν τα κατάφερε ήταν το 2022, όταν είχε εκείνον τον άσχημο τραυματισμό στον αστράγαλο που τον άφησε εκτός για όλο το δεύτερο μισό της σεζόν. Έχει κατακτήσει τον τίτλο 2 φορές, το 2018 και το 2021.

Παρότι δεν έχει κερδίσει Grand Slam, ο Zverev προσπέρασε στο Race τον πρωταθλητή του Roland Garros και του Wimbledon, Carlos Alcaraz, έχοντας μια πολύ καλή και σταθερή χρονιά. Έχει τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλον μέχρι τώρα (56), έχοντας κατακτήσει το Masters της Ρώμης και όντας φιναλίστ σε άλλα δυο τουρνουά, το Roland Garros και το 500άρι του Αμβούργου.

Μέχρι στιγμής Sinner και Zverev είναι και επίσημα στο Τορίνο, ενώ θέμα χρόνου είναι να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση ο Alcaraz. Αυτοί οι τρεις έχουν ξεχωρίσει μέχρι τώρα στο Race και έχουν μια απόσταση από τους υπόλοιπους, με τον Daniil Medvedev, Casper Ruud, Andrey Rublev, Novak Djokovic και Alex De Minaur να είναι μέχρι στιγμής στην 8άδα. Στη 12η θέση έχει μείνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που δεν έχει απουσιάσει από το ATP Finals τα τελευταία 5 χρόνια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots