Στους "4" ο Fritz, πέταξε έξω τον Zverev! (vids)

 
Στους "4" ο Fritz, πέταξε έξω τον Zverev! (vids)
© Garrett Ellwood/USTA
tn team Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024 - 0:21

O Taylor Fritz πήρε μια τεράστια νίκη με 3-1 σετ επί του Alexander Zverev και προκρίθηκε στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση.

Ο Fritz πανηγύρισε μια από τις μεγαλύτερες νίκες, καθώς και την μεγαλύτερη πρόκριση της καριέρας του, επικρατώντας του Zverev με 7-6 (2), 3-6, 6-4, 7-6 (3) έπειτα από 3,5 ώρες μάχης στο Arthur Ashe Stadium.

Μετά την Emma Navarro στις γυναίκες, ο Fritz πήρε το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς στους άνδρες και έκανε το 2 στα 2 για τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ζουν ξανά μεγάλες στιγμές στο εγχώριο Grand Slam.

Ο Fritz, ο οποίος μπήκε σ' αυτό το ματς έχοντας ρεκόρ 0-4 σε προημιτελικούς Grand Slam, έφτασε δίκαια στη νίκη επί του Zverev. Στο 1ο σετ ήταν καλύτερος, παρότι δεν μπόρεσε να φτάσει στο break, έχοντας 4 χαμένες ευκαιρίες συνολικά. Οι 3 απ' αυτές ήταν συνεχόμενες και ήταν και set points, με τον Zverev να επιστρέφει από το 5-6, 0-40 και να ισοφαρίζει σε 6-6. Παρόλα αυτά στο tie-break o Fritz ήταν πολύ καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-2.

Από τα μέσα του 2ου σετ ο Zverev άρχισε να αλλάζει την εικόνα του αγώνα. Αρχικά έκανε break - αξιοποιώντας το πρώτο του break point στο ματς - για να προηγηθεί με 5-3 στο 2ο σετ, στο οποίο κατέκτησε τα 3 τελευταία games και επιβλήθηκε με 6-3.

Στη συνέχεια βρέθηκε πίσω με 0-3 στο 3ο σετ, ανέκαμψε γρήγορα όμως, ισοφάρισε σε 3-3 και είχε τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει για τα καλά τη μοίρα αυτού του αγώνα, αφού έφτασε σε break point στο κομβικό σημείο του 4-4, 30-40.

Ο Fritz άντεξε, κράτησε το σερβίς του για να περάσει μπροστά με 5-4 και στη συνέχεια έφτασε και στο μεγάλο break για να πάρει το σετ με 6-4, σε ένα σημείο που αναμφίβολα έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αν όχι τον καθοριστικότερο, για την έκβαση του ματς.

Ακολούθησε ένα σχετικά ισορροπημένο 4ο σετ, που θύμισε το 1ο, με τον Fritz να είναι άρτιος από τη γραμμή του σερβίς και τον Zverev να αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά να τα ξεπερνάει, οδηγώντας το σετ στο tie-break. Εκεί ο Fritz ωστόσο ήταν για μια ακόμα φορά καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-3, για να "σφραγίσει" την πολύ σπουδαία πρόκριση.

Για 1η φορά θα βρεθεί σε έναν ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης ο Fritz, ο οποίος θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Grigor Dimitrov και Frances Tiafoe. Υπάρχει δηλαδή και το ενδεχόμενο για έναν αμερικανικό ημιτελικό, που θα εξασφαλίσει από απόψε την εκπροσώπηση των ΗΠΑ στον τελικό της Κυριακής.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots