H Navarro απέκλεισε την Badosa και μπήκε στα ημιτελικά! (vid)

 
H Navarro απέκλεισε την Badosa και μπήκε στα ημιτελικά! (vid)
© Darren Carroll/USTA
tn team Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 - 20:27

H Emma Navarro πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία πρόκριση εις βάρος της Paula Badosa και για 1η φορά θα βρεθεί σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης. Επέστρεψε από το 1-5 στο 2ο σετ η Αμερικανίδα!

Το πρώτο εισιτήριο των ημιτελικών του US Open πήγε σε Αμερικανίδα τενίστρια, με την Emma Navarro να κερδίζει την Paula Badosa με 6-2, 7-5 σε 72 μόλις λεπτά.

Η 23χρονη Αμερικανίδα, η οποία έπαιξε στον δεύτερο συνεχόμενο προημιτελικό της σε Grand Slam και μπήκε για 1η φορά σε ημιτελικό, άνοιξε το παιχνίδι με break για το 3-0, στη συνέχεια διατήρησε το προβάδισμά της σώζοντας 2 break points στο 7ο game (4-2), ενώ στο 8ο game έκανε και δεύτερο break, για να κατακτήσει πολύ γρηγορα το 1ο σετ με 6-2.

Στο 2ο σετ η Badosa πέρασε στην αντεπίθεση και φάνηκε πως θα έστελνε το ματς σε 3ο σετ, αφού έφτασε να προηγείται μέχρι και με 5-1. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να κλείσει το σετ και μάλιστα δεν έφτασε καν κοντά σε κάποιο από τα games που ακολούθησαν!

Η Navarro όχι μόνο κέρδισε τα 6 επόμενα games για να ολοκληρώσει στα 2 σετ τον θρίαμβό της, αλλά έχασε μόλις 5 πόντους σε αυτά, κερδίζοντας δηλαδή τους 24 από τους 29 τελευταίους πόντους του αγώνα!

Η εξαιρετική Αμερικανίδα τενίστρια εξασφάλισε και μαθηματικά το ντεμπούτο της στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης και με έναν εντυπωσιακό τρόπο, αφού από το Νο.12 θα βρεθεί στο Νο.8, στη χειρότερη περίπτωση. Φυσικά μπορεί να φτάσει ψηλότερα, ακόμα και στο Νο.6 αν κατακτήσει τον τίτλο.

Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της Qinwen Zheng με την Aryna Sabalenka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots