BREAKING: Μένει εκτός Davis Cup o Τσιτσιπάς

 
BREAKING: Μένει εκτός Davis Cup o Τσιτσιπάς
© tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024 - 17:04

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ενημέρωσε πως δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την Εθνική μας ομάδα στους αγώνες με τη Σερβία για το World Group I λόγω τραυματισμού κι έτσι δεν θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή!

Χωρίς το μεγάλο της όνομα, τον Στέφανο Τσιτσιπά, θα παραταχθεί η Ελλάδα στο Βελιγράδι και το  Aleksandar Nikolic Hall το διήμερο 14 & 15 Σεπτεμβρίου, για τους αγώνες με τη Σερβία για το World Group I του Davis Cup.

Παρότι ήταν στην αρχική αποστολή, που δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί, ο Στέφανος τελικά ενημέρωσε την ομοσπονδία πως δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Βελιγράδι, καθώς έχει ενοχλήσεις στην πλάτη του.

Ο Στέφανος αγωνίζεται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια για την Ελλάδα στο Davis Cup και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και σ' αυτό το γεγονός πως η ομάδα μας έχει φτάσει τόσο ψηλά, να παίζει με τη Σερβία στο World Group I. Δεν έκρυψε τη λύπη του για αυτήν την εξέλιξη, δίνοντας τη δέσμευση πως θα αγωνιστεί στην επόμενη υποχρέωση της Εθνικής ομάδας.

Η ανακοίνωση του Στέφανου Τσιτσιπά:

"Η φωνή της καρδιάς μου με συμβούλευσε να ενισχύσω για μία ακόμη φορά την Εθνική ομάδα. Ωστόσο, η φωνή του σώματός μου, με επιτακτικό τρόπο μου απαγορεύει να αγωνιστώ στη συνάντηση με την Σερβία για το Davis Cup.

O τραυματισμός στην πλάτη που αποκόμισα από τη συμμετοχή μου στο US Open, με υποχρεώνει να ακολουθώ ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, προκειμένου να επανέλθω στα court το συντομότερο δυνατό.

Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την απόφασή μου να μην αγωνιστώ την επόμενη εβδομάδα στο Βελιγράδι. Κρατώ τις στιγμές που ζήσαμε τον περασμένο Φεβρουάριο στα Άνω Λιόσια. Τότε, αντλώντας δύναμη από τους Έλληνες φιλάθλους που ήταν στις εξέδρες, νικήσαμε την Ρουμανία και πανηγυρίσαμε όλοι μαζί μία σπουδαία επιτυχία στο World Group I του Davis Cup.Εύχομαι στην Εθνική μας ομάδα καλή επιτυχία στη δύσκολη συνάντηση με την Σερβία. Και από την πλευρά μου θα κάνω το καλύτερο δυνατό ώστε στην επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της Εθνικής μας, να είμαι και πάλι σε θέση να αγωνιστώ με το Εθνόσημο στο στήθος."

Μετά και απ' αυτή την εξέλιξη, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν στο Βελιγράδι οι Αριστοτέλης Θάνος (Νο.718), Γιάννης Ξυλάς (Νο.783), Δημήτρης Αζωίδης και Πέτρος Τσιτσιπάς (Νο.73 διπλά). Αυτό θα είναι το ντεμπούτο του Αζωίδη με την Εθνική ανδρών. Team captain της ελληνικής αποστολής είναι ο Δημήτρης Χατζηνικολάου.

Όσο για τη Σερβία, θα είναι πανίσχυρη στην έδρα της, αφού θα απαρτίζεται από τους Novak Djokovic (No.2), Miomir Kecmanovic (No.54), Dusan Lajovic (No.66) και Hamad Medjedovic (No.137). Captain της Σερβίας είναι ο Viktor Troicki.

Προφανώς και η απουσία του Τσιτσιπά αλλάζει εντελώς τις ισορροπίες στο tie, που ούτως ή άλλως θα ήταν πολύ δύσκολο για την ομάδα μας. Αυτό που οφείλουν να κάνουν οι Έλληνες παίκτες είναι να το διασκεδάσουν και να απολαύσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία, παίζοντας βεβαίως και χωρίς να έχουν κάτι να χάσουν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots