ATP
Απόστολος Τσιτσιπάς: "Ο Στέφανος πρέπει να καταλάβει τι θέλει"

 
Απόστολος Τσιτσιπάς: "Ο Στέφανος πρέπει να καταλάβει τι θέλει"
© Florian Heer
tn team Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 - 9:54

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς συνοδεύει τον γιο του Παύλο στo Futures της Μαδρίτης αυτή την εβδομάδα και "έσπασε" για πρώτη φορά τη σιωπή του σχετικά με το τέλος της συνεργασίας του με τον Στέφανο.

Μετά τα όσα έγιναν στον Καναδά και τη μεγάλη απόφαση που πήρε ο Στέφανος να συνεχίσει την καριέρα του με νέο προπονητή, ο Απόστολος Τσιτσιπάς μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για το θέμα, στο Tennis Tour Talk.

"Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Ο Στέφανος αποφάσισε πως για κάποιο διάστημα θέλει να είμαι μόνο ο πατέρας του, να τον συμβουλεύω αλλά να μην συμμετέχω στις προπονήσεις του. Εκείνος αποφασίζει για το πως νιώθει και πρέπει να το σεβαστώ αυτό. Επίσης, πρέπει να καταλάβει και ο ίδιος τι θέλει. Έχει τον χώρο του. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον μου ζητήσει να είμαι ξανά στις προπονήσεις του και να τον καθοδηγώ, ποτέ δεν ξέρεις. Είναι παιδί μου και δεν θα σταματήσω να είμαι ο πατέρας του, υποθέτω (χαμόγελο)", ήταν τα λόγια του Απόστολου, που είπε ότι συνεχίζουν να μιλάνε καθημερινά με τον Στέφανο.

Ο Απόστολος όντως είχε απουσιάσει ξανά από τουρνουά του Στέφανου στο παρελθόν, με πιο γνωστό αυτό που έγινε πέρσι τέτοια εποχή, όταν οι δυο τους δοκίμασαν να κάνουν ένα διάλειμμα και τον ρόλο του προπονητή ανέλαβε ο Μαρκ Φιλιππούσης. Ωστόσο τότε ο Στέφανος εξηγούσε ότι έδωσε άδεια στον πατέρα του, όταν τον ρωτούσαν, επομένως η τωρινή κατάσταση διαφέρει και είναι η πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε το τένις που ο πατέρας του δεν είναι στην προπονητική του ομάδα.

Η πρώτη κίνηση που αποφάσισε να κάνει ο Στέφανος, ήταν να φέρει στο πλευρό του για το US-swing τον προπονητή του στην Εθνική ομάδα του Davis Cup, Δημήτρη Χατζηνικολάου.

"Είμαστε συνεργάτες στην Εθνική Ελλάδος. Στο παρελθόν είχε κι άλλους προπονητές. Είναι στο χέρι του. Το coaching είναι κάτι πολύ προσωπικό. Οι αρχές μπορεί να είναι ίδιες, αλλά το στυλ του παιχνιδιού είναι διαφορετικό και το ίδιο και το coaching. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι κάποιος άλλος προπονητής να μπορέσει να περάσει τη δική του φιλοσοφία στο παιχνίδι του και να τον καθοδηγήσει", σχολίασε ο Απόστολος.

Η συνέντευξη δόθηκε στη Μαδρίτη και το κλαμπ της Alameda, όπου βρίσκεται ο Απόστολος ως προπονητής του τρίτου του γιου, Παύλου Τσιτσιπά, που αγωνίζεται στα προκριματικά του Futures των 15.000 δολαρίων της ισπανικής πρωτεύουσας.

Αν και η διαφορά ενός 15αριού με ένα Grand Slam είναι τεράστια, για τον Απόστολο η αφοσίωση και η φιλοσοφία είναι ίδια: "Όταν πρόκειται για τα παιδιά σου, δεν έχει διαφορά. Η δέσμευση της ζωής μου είναι να βοηθήσω την οικογένειά μου, μέχρι να πάρουν όλοι τον δρόμο τους. Μετά είναι στο χέρι τους, αν θέλουν να με έχουν κοντά τους είναι κάτι υπέροχο, αν θέλουν να με έχουν κοντά τους πιο περιστασιακά, είναι πάλι υπέροχο. Είναι χαρά μου να τα βλέπω. Έχουν μεγαλώσει και έχουν γίνει ωραίοι άνθρωποι, ωραίοι ενήλικες."

Ο Παύλος, ο οποίος είναι 19 ετών, κέρδισε στο πρώτο του παιχνίδι στα προκριματικά τον Ισπανό Luis Retuerta με 7-6 (6), 6-4. Σήμερα, θα αντιμετωπίσει τον επίσης Ισπανό Mario Arce Fernandez, για τον 2ο γύρο των προκριματικών.

"Δεν έχει παίξει αγώνες εδώ και λίγο καιρό. Τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες προπονήθηκε στο χώμα και σήμερα έπαιξε το πρώτο του ματς. Δεν είχε καλό ρυθμό, αλλά κράτησε την ψυχραιμία του στις πιο σημαντικές στιγμές και κέρδισε το ματς."

Όσο για τα μελλοντικά του σχέδια και για το αν θα συνεχίσει για την ώρα να ταξιδεύει με τον Παύλο, ο Απόστολος είπε: "Πιθανότατα, ναι. Του έλειπε η αλληλεπίδρασή μας. Θα δούμε. Θα προετοιμάσω επίσης και μια δουλειά με το τένις, θα ήταν υπέροχο για μένα να μπορούσα να βοηθήσω στην ανάπτυξη των παικτών. Είναι κάτι που αγαπώ, έχω τη δική μου φιλοσοφία και θα ήθελα να βοηθήσω στην εξέλιξη των παικτών. Έχω κάνει τη δική μου διαδρομή και έχω τον τρόπο μου να ερμηνεύω τα πράγματα. Θα είναι ενδιαφέρον και θα ήθελα να δώσω κάτι στο άθλημα πριν σταματήσω την καριέρα μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots