ATP
Federer: "Είχα απορρίψει τον Alcaraz, θα του ζητήσω συγγνώμη"

 
Federer: "Είχα απορρίψει τον Alcaraz, θα του ζητήσω συγγνώμη"
tn team Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 - 16:16

Ο Roger Federer παραδέχτηκε πως πριν από χρόνια του προτάθηκε να προπονηθεί με τον Carlos Alcaraz, αλλά τον απέρριψε επειδή ήταν πολύ... μικρός!

Αυτό έγινε πάντως αφού ήδη είχαν προπονηθεί μια φορά, δεν στέρησε δηλαδή την εμπειρία από τον νεαρό Ισπανό τενίστα ο Federer, ο οποίος πάντα έδινε ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Είχε, λοιπόν, προπονηθεί και τότε με τον Alcaraz στο Wimbledon, όταν όμως του προτάθηκε από τον προπονητή του να το επαναλάβει την επόμενη μέρα, δεν έκρυψε ότι τον απέρριψε λόγω... ηλικίας!

"Δεν γνωρίζω καλά τον Carlos και είμαι ενθουσιασμένος γιατί θα τον δω να παίζει για πρώτη φορά. Είχα προπονηθεί μαζί του μια φορά, όταν ακόμα ήταν junior παίκτης και ο προπονητής μου την επόμενη μέρα με είχε ρωτήσει αν ήθελα να κάνω ξανά μαζί του ζέσταμα. Του είπα ότι προτιμούσα να κάνω ζέσταμα με τον προπονητή του, τον Juan Carlos Ferrero, που ήμασταν στην ίδια γενιά. Μπορώ αυτή την εβδομάδα να ζητήσω συγγνώμη από τον Carlos γι' αυτό!" είπε χαρακτηριστικά ο Federer, που παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου για το Laver Cup στο Βερολίνο, εκεί όπου βρίσκεται και ο Alcaraz.

Ο Federer μίλησε ακόμα για τις αμφιβολίες που υπήρχαν όταν ξεκινούσε το εγχείρημα του Laver Cup: "Όταν ξεκινήσαμε αυτό το τουρνουά πριν από 7 χρόνια, υπήρχαν αρκετές αμφιβολίες. Θα γινόταν όλα όπως τα είχαμε σχεδιάσει; Θα ερχόταν ο κόσμος στο γήπεδο; Θα άρεσε στον κόσμο το προϊόν; Οι παίκτες θα ερχόντουσαν για να συμμετέχουν; Το γεγονός πως ήμουν παίκτης και διοργανωτής την ίδια στιγμή, ήταν ένα ταξίδι. Είναι σαν μια αδελφότητα που μαζεύτηκε, απέτισε φόρο τιμής στην παλαιότερη γενιά, έφερε τη νέα γενιά κι έπειτα συνδύασε το στυλ του Ryder Cup και δημιούργησε μια ιδέα που θα λειτουργούσε για ένα ολόκληρο τριήμερο."

Για το μέλλον του Laver Cup, που μέχρι τώρα έχει φιλοξενηθεί μόνο στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική, είπε: "Πρέπει να πάμε στην Ασία, στη Νότια Αμερική, δεν χρειάζεται να παίζουμε μόνο στη Βόρεια Αμερική. Αν και αυτό το άθλημα είναι ατομικό, σε όλους μας αρέσουν οι ομαδικές διοργανώσεις."

Τέλος, για το ποιος θα είναι το φαβορί στο φετινό τουρνουά: "Η ομάδα της Ευρώπης πιστεύω είναι πολύ δυνατή φέτος. Το υψόμετρο είναι χαμηλό, που κατά τη γνώμη μου σημαίνει ότι θα κερδίσουν οι καλύτεροι παίκτες. Πιστεύω πως είμαστε το μεγάλο φαβορί στους αγώνες του μονού, λέω είμαστε γιατί θεωρώ τον εαυτό μου ομάδα της Ευρώπης, αν και γνωρίζω ότι και η ομάδα του Κόσμου έχει μεγάλους παίκτες, που παίζουν πολύ καλά αυτή την περίοδο. Πιστεύω όμως ότι τα περισσότερα παιχνίδια των μονών θα τα κερδίσει η Ευρώπη και στο διπλό νομίζω έχει τον πρώτο λόγο ο Κόσμος."

Το Laver Cup θα ξεκινήσει την Παρασκευή, στις 20 Σεπτεμβρίου, με έδρα την Uber Arena του Βερολίνου.

Θυμίζουμε πως την Team Europe αυτή τη χρονιά θα στελεχώσουν οι Carlos Alcaraz, Alexander Zverev, Daniil Medvedev, Casper Ruud, Grigor Dimitrov και Στέφανος Τσιτσιπάς, ενώ την Team World οι Taylor Fritz, Frances Tiafoe, Ben Shelton, Alejandro Tabilo, Francisco Cerundolo και Θανάσης Κοκκινάκης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots