ATP
Borg σε Τσιτσιπά: "Είσαι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο" (vid)

 
Borg σε Τσιτσιπά: "Είσαι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο" (vid)
tn team Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 - 0:24

Πολύ όμορφα λόγια αντάλλαξαν στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο για το Laver Cup οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Bjorn Borg, με τον Έλληνα τενίστα να λέει ότι αν μπορούσε θα τον έπαιρνε για προπονητή του και τον Σουηδό να του απαντάει με εγκωμιαστικά σχόλια.

"Βγήκα στο court με μια πολύ καλή αίσθηση και αφοσίωση από την πρώτη στιγμή, δεν ήθελα να επαναληφθεί αυτό που έγινε στο US Open. Έκανα πολλά αβίαστα λάθη και δεν ήθελα να ακολουθήσω ξανά αυτόν τον δρόμο. Πιστεύω πως οι συνθήκες εδώ με βοήθησαν, μου έδωσαν περισσότερο χρόνο για να σκεφτώ και να χτίσω τους πόντους. Είχα από την αρχή κίνητρο, ένιωσα αυτή την ενέργεια της ομάδας και μπήκα στο court διαφορετικά απ' ότι θα έμπαινα αν έπαιζα για μένα. Εδώ δεν παίζω μόνο για μένα, παίζω για όλη την ομάδα και έχουμε έρθει για τον ίδιο σκοπό", είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου του στο Βερολίνο, αναφορικά με τη νίκη του επί του Θανάση Κοκκινάκη για το Laver Cup.

Όταν ρωτήθηκε για το ποιον προπονητή θα επέλεγε να έχει δίπλα του, μίλησε για τον captain της Team Europe, Bjorn Borg: "Όχι επειδή κάθεται ακριβώς δίπλα μου εδώ, απλά νιώθω ότι η αύρα κάνει μεγάλη διαφορά. Μερικές φορές δεν είναι αυτό που σου λένε και πώς σου το λένε. Είναι αυτή η οικειότητα που νιώθεις όταν κάποιος κάθεται δίπλα σου και σου επικοινωνεί πράγματα με πνευματικό τρόπο. Νιώθω ότι είναι κάτι που απόλαυσα με τον Bjorn τα τελευταία χρόνια, έχοντας παίξει στο Laver Cup, και αυτός είναι επίσης ο λόγος που επιστρέφω συνέχεια. Ξέρω ότι έχω έναν σπουδαίο αρχηγό της ομάδας για να υποστηρίξει το τένις μου. Αυτό είναι επίσης κάτι που φέρνει μεγάλη ανακούφιση όταν βγαίνω στο γήπεδο. Ξέρω ότι υπάρχει αυτό το άτομο δίπλα μου στο οποίο τρέφω τεράστιο σεβασμό, αλλά επίσης, θέλω να τον κάνω περήφανο. Θέλω πραγματικά να κάνω τον Bjorn περήφανο. Σχεδόν τον νιώθω σαν έναν από τους κοντινούς μου ανθρώπους."

Ο Borg, που καθόταν ακριβώς δίπλα του, είπε: "Αυτό που έκανε σήμερα ο Στέφανος ήταν απίστευτο. Έπαιξε τόσο καλά. Έχει παίξει πολλές φορές στο Laver Cup και είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, αλλά έχει σημασία να παίξει την κατάλληλη στιγμή. Και το έκανε σήμερα."

Και πρόσθεσε: "Πρέπει να πω, επίσης, ότι το να τον βλέπω να παίζει όπως έκανε σήμερα είναι καλό για αυτόν προσωπικά, τη νοοτροπία του, για τα πάντα. Γιατί αυτός είναι παίκτης που πρέπει πάντα να κερδίζει τουρνουά Grand Slam με τον τρόπο που παίζει, αλλά έχει σημασία πώς νιώθει κανείς ψυχολογικά. Είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξε τόσο καλά όσο σήμερα, και θα πρέπει να το κρατήσεις για το μέλλον, γιατί είσαι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο."

Σε άλλες ερωτήσεις που του έγιναν, ο Στέφανος σχολίασε τη σημαντικότητα του Laver Cup: "Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι είναι μόνο ένα τουρνουά επίδειξης και δεν ενδιαφέρει τους παίκτες, αλλά πιστέψτε με, μας ενδιαφέρει πολύ. Διακυβεύονται πολλά και θέλουμε να κερδίσουμε. Το να παίζω σ' αυτό το τουρνουά, με κάνει να καταλάβω κάθε φορά και τη σημαντικότητά του. Κάθε χρονιά μετατρέπεται και σε κάτι μεγαλύτερο, πιο ιστορικό, όσο περνούν τα χρόνια. Δεν έχουμε τόσα τουρνουά επίδειξης που να μπορούν να μπουν στο καλαντάρι της ATP. Το Laver Cup είναι ένα τουρνουά στο ATP Tour γι' αυτή την εβδομάδα και δεν υπάρχει κανένα άλλο τουρνουά επίδειξης με το οποίο να μπορεί να συγκριθεί. Για μένα είναι ένα τουρνουά τιμής, στο οποίο πρέπει να παίξεις και να είσαι περήφανος που κλήθηκες για να παίξεις. Έχουμε μια φανταστική ομάδα και αρχηγούς που μας καθοδηγούν. Με ενθουσιάζει αυτή η διοργάνωση, πάντα βγάζει τον καλύτερό μου εαυτό και αισθάνομαι πως έχω συνδεθεί πολύ καλά μ' αυτό το κόνσεπτ. Προσπαθώ να το διασκεδάσω και να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα μπορεί να μου διδάξει."

Για τον Roger Federer, που τα τελεταία χρόνια βρίσκεται στο Laver Cup μόνο ως διοργανωτής, είπε: "Είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτό που έχουμε. Ο Roger σίγουρα υποστηρίζει εμάς. Μπορεί να μην θέλει να αναμιχθεί, αλλά όλοι ξέρουμε πως βρίσκεται εκεί για ό,τι χρειαστούμε και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα. Η Team World έχει τον Rod Laver, αλλά εμείς έχουμε τον Roger. Είναι ένα ωραίο rivalry."

Για τους Sinner και Alcaraz, που κυριάρχησαν αυτή τη χρονιά στα Grand Slam: "Είναι σπουδαίο για το τένις που τους είδαμε να κερδίζουν όλα τα Grand Slams. Για εμάς είναι μια εμπειρία από την οποία μπορούμε να μάθουμε, το τι χρειάζεται για αν βρεθείς στην ίδια θέση που βρίσκονται εκείνοι. Είναι δυο πολύ επιθετικοί παίκτες, δείχνουν ότι πρέπει να ρισκάρεις στα χτυπήματά σου, δεν μπορείς να είσαι παθητικός και να κερδίζεις Grand Slams. Σε κάθε ευκαιρία πρέπει να είσαι εκεί και να είσαι επιθετικός. Αυτή είναι η μόνη λύση και η απάντηση στα Grand Slams και στις μεγάλες νίκες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots