WTA
Παγιωμένη στην κορυφή η Swiatek, Top 10 η Paolini

 
Παγιωμένη στην κορυφή η Swiatek, Top 10 η Paolini
© Loic Wacziak / FFT
tn team Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 - 8:43

H Iga Swiatek βγήκε ακόμα πιο ισχυρή μετά το τέλος της χωμάτινης σεζόν και  διαφορά της από τις υπόλοιπες είναι χαοτική στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Στο Νο.2 ανέβηκε η Coco Gauff, νέο μέλος στο Top 10 η Jasmine Paolini, έχασε 2 θέσεις η Μαρία Σάκκαρη.

Μετά και το τέλος της χωμάτινης σεζόν, παρότι είχε και το maximum των βαθμών να υπερασπιστεί στο Roland Garros, η Iga Swiatek εδραιώθηκε ακόμα περισσότερο στο Νο.1, αφού αύξησε τη διαφορά της από τις υπόλοιπες και πλέον απέχει 3.707 βαθμούς από το Νο.2!

Εκεί δεν βρίσκεται πια η Aryna Sabalenka, αλλά η Coco Gauff, η οποία ξεπέρασε τη Λευκορωσίδα και για 1η φορά στην καριέρα της βρέθηκε σ' αυτή τη θέση. Gauff και Sabalenka είναι κοντά και την ίδια στιγμή έχουν αρκετά μακριά τους την Elena Rybakina, που έμεινε στο Νο.4 του κόσμου.

Η Jessica Pegula ακολουθεί στο Νο.5 και η Marketa Vondrousova στο Νο.6, με την Jasmine Paolini να είναι το νέο μέλος του Top 10, φιγουράροντας στο Νο.7 του κόσμου.

Η 28χρονη Ιταλίδα είχε τον δεύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο του φετινού Roland Garros μετά την Swiatek, αφού έκανε μια τρομερή πορεία μέχρι τον τελικό, με αποτέλεσμα να κερδίσει 8 θέσεις μεμιάς, κάνοντας εντυπωσιακό ντεμπούτο στην πρώτη 10άδα.

Στο Νο.8 είναι η Qinwen Zheng και στο Νο.9 η Μαρία Σάκκαρη, η οποία έχασε 2 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μια θέση έχασε η Ons Jabeur, που συμπληρώνει το Top 10.

Νέα career high στο Top 10 έκαναν δυο τενίστριες. Η Marta Kostyuk κέρδισε 3 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.17 του κόσμου, ενώ η Emma Navarro άφησε πίσω της 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.18.

Η μόλις 17χρονη Mirra Andreeva, που απέκλεισε τη Sabalenka και έφτασε στα ημιτελικά του Roland Garros, "αναρριχήθηκε" στο Νο.23, κερδίζοντας 15 θέσεις. Ήταν η 1η της είσοδος στο Top 30.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots