WTA
Έσωσε 5 m.p. η Pegula και πήρε τον τίτλο στο Βερολίνο! (vid)

 
Έσωσε 5 m.p. η Pegula και πήρε τον τίτλο στο Βερολίνο! (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 - 19:25

H Jessica Pegula κατάφερε να σβήσει 5 championship points απέναντι στην Anna Kalinskaya και να κερδίσει τον συναρπαστικό τελικό του Βερολίνου, για να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της στο χορτάρι.

Επιστροφή στους τίτλους για την Jessica Pegula, που πέρασε μια δύσκολη περίοδο με τον τραυματισμό της, αλλά έχει βρει ξανά τον καλό της εαυτό.

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό στο Βερολίνο, η 30χρονη Αμερικανίδα, Νο.5 στον κόσμο, επικράτησε της Kalinskaya με 6-7 (0), 6-4, 7-6 (3).

Έχασε ένα προβάδισμα με 5-3 στο 1ο σετ η Pegula και αυτό της στοίχισε, αφού έχασε και το σετ στο tie-break, όπου δεν πήρε ούτε έναν πόντο. Βρήκε ωστόσο τη δύναμη να γυρίσει το ματς η Αμερικανίδα, η οποία και στο 2ο σετ απώλεσε προβάδισμα με break από το 3-1, αλλά έκανε νέο break στο 7ο game, πέρασε ξανά μπροστά με 4-3 και αυτή τη φορά κράτησε τον έλεγχο ως το τέλος του σετ.

Στο αποφασιστικό σετ η μάχη για τον τίτλο κορυφώθηκε, με την Kalinskaya να παίρνει ένα μεγάλο προβάδισμα με 4-1. Η Pegula ισοφάρισε σε 4-4, όμως η Ρωσίδα, κράτησε το σερβίς της από το 0-40 και πέρασε ξανά μπροστά, με 5-4.

Στο επόμενο game είχε διπλό championship point (4-5, 15-40), καθώς και 4 ευκαιρίες συνολικά για να τελειώσει το ματς, όμως η Pegula τις αποσόβησε όλες και ισοφάρισε σε 5-5. Στο 12ο game έσβησε νέο match point η Αμερικανίδα, που κράτησε ξανά το σερβίς της και ισοφάρισε σε 6-6.

Μετά απ' όλα αυτά, η Pegula κέρδισε τους 5 τελευταίους πόντους του τουρνουά, επιστρέφοντας από το 2-3 στο tie-break για να το κατακτήσει με 7-3.

Εκτός από τον τελικό, διάρκειας 2 ωρών και 38 λεπτών, η Pegula χρειάστηκε να παίξει λίγους πόντους και για να κλείσει τον ημιτελικό της νωρίτερα σήμερα, όπου κέρδισε την Coco Gauff με 7-5, 7-6 (2). Το παιχνίδι είχε διακοπεί χθες στο tie-break του 2ου σετ από τη βροχή.

Ήταν μόλις η 1η φετινή Top 10 νίκη για την Pegula, που της έδωσε σημαντική ώθηση για τον τελικό, που ήταν επίσης ο πρώτος της στη χρονιά.

Έφτασε τους 5 τίτλους καριέρας η Αμερικανίδα (5-6 σε τελικούς), η οποία έπαιζε τον 1ο τελικό της στο χορτάρι, ενώ κέρδισε και για 1η φορά τίτλο σε 500άρι τουρνουά, αφού είχε 2 τίτλους σε 1000άρια και 2 σε 250άρια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots