WTA
Η Azarenka σταμάτησε ξανά τη Σάκκαρη! (vid)

 
Η Azarenka σταμάτησε ξανά τη Σάκκαρη! (vid)
tn team Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 - 18:31

Για μια ακόμα φορά το εμπόδιο της Victoria Azarenka ήταν ανυπέρβλητο για τη Μαρία Σάκκαρη, που αποχαιρέτησε πολύ νωρίς το τουρνουά του Βερολίνου.

Η Σάκκαρη υπέστη την ήττα από την Azarenka με 6-4, 6-2 στην πρεμιέρα της στο ecotrans Ladies Open, για να αποχαιρετήσει από τον 1ο γύρο το 500άρι του Βερολίνου, στην πρώτη της εβδομάδα στη σεζόν του γρασιδιού.

Αυτή ήταν η 4η φορά που συναντήθηκαν οι δυο παίκτριες, με την Azarenka να έχει κερδίσει και τις 4 τη Σάκκαρη. Είχαν συναντηθεί και πριν λίγες εβδομάδες στο χώμα για το τουρνουά της Ρώμης, με τη Λευκορωσίδα να κερδίζει και τότε με 2-0 σετ.

Η Azarenka έχει εξελιχθεί σε... "κακό δαίμονα" για τη Μαρία, που επιπλέον αντιμετωπίζει δυσκολίες κάθε φορά που επιστρέφει και στο γρασίδι, μια επιφάνεια που δεν ταιριάζει απόλυτα στο παιχνίδι της.

Σήμερα υπέπεσε σε αρκετά λάθη η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια, 32 για την ακρίβεια, έχοντας και 21 winners. Με 14 winners ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Azarenka, η οποία είχε και 21 λάθη.

Στα πρώτα 2 games και οι δυο παίκτριες είχαν χαμένες ευκαιρίες για να προηγηθούν με break, ωστόσο η Σάκκαρη δεν μπόρεσε να βρει άλλα break points και από το 2ο game, όταν και είχε 2 ευκαιρίες για το 2-0, η Azarenka κατάφερε να βγάλει όλο το υπόλοιπο ματς χωρίς να κινδυνέψει στο σερβίς της.

Παράλληλα η Λευκορωσίδα ήταν πολύ απειλητική και τελικά έφτασε στο break στο 7ο game, για να περάσει μπροστά με 4-3 και να κλείσει το σετ στο 10ο game. Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν ακόμα πιο απλά για την πρώην Νο.1 τενίστρια του κόσμου, που άνοιξε το σετ με 4 κερδισμένα games στη σειρά για το 4-0 και ολοκλήρωσε χωρίς πρόβλημα το ματς στο 8ο game για το 6-2, έπειτα από 92 λεπτά συνολικού αγώνα.

Ήταν πολύ άτυχη και με την κλήρωσή της η Σάκκαρη, με την Azarenka να μπαίνει στον 2ο γύρο και εκεί θα αντιμετωπίσει την προερχόμενη από τα προκριματικά, Zeynep Sonmez. Η τελευταία μάλιστα κέρδισε τη lucky loser Arantxa Rus στον 1ο γύρο, με 3-6, 6-2, 6-1.

Αύριο θα κάνουν την πρεμιέρα τους στο τουρνουά οι Coco Gauff και η Aryna Sabalenka, που θα αντιμετωπίσουν τις Ekaterina Alexandrova και Daria Kasatkina αντίστοιχα, στον 2ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots