Alcaraz: "Δεν μπορώ να σκέφτομαι τα 24 Slams" (vid)

 
Alcaraz: "Δεν μπορώ να σκέφτομαι τα 24 Slams" (vid)
tn team Κυριακή, 09 Ιουνίου 2024 - 23:45

O Carlos Alcaraz ρωτήθηκε για το αν έχει βάλει στο μάτι ήδη τα 24 Slams του Novak Djokovic, είπε λεπτομέρειες για το τατουάζ που θα κάνει για τον τίτλο στο Roland Garros, ενώ ξεχώρισε αυτόν τον τίτλο, ως την πιο περήφανη στιγμή από όλα τα majors που έχει κατακτήσει έως τώρα.

"Είναι διαφορετικό τουρνουά, αλλά το συναίσθημα ήταν το ίδιο. Το να κερδίζεις ένα Grand Slam είναι πάντα ξεχωριστό, ειδικά όταν το κερδίζεις για 1η φορά. Εδώ στο Roland Garros, γνωρίζοντας και όλους αυτούς τους Ισπανούς παίκτες που είχαν κερδίσει, μου φαίνεται απίστευτο που πρόσθεσα το όνομά μου σ' αυτή τη λίστα των νικητών. Είναι κάτι που ονειρεύομαι από τότε που ξεκίνησα να παίζω τένις, όταν ήμουν 5-6 χρονών", είπε ο Alcaraz στη συνέντευξη Τύπου του, μετά την κατάκτηση του Roland Garros.

Νωρίτερα ο Ισπανός είχε αποκαλύψει στο Eurosport ότι θα κάνει ένα τατουάζ αφιερωμένο σ' αυτόν τον τίτλο και του ζητήθηκαν λεπτομέρειες, στην πρώτη ερώτηση που δέχτηκε στη συνέντευξη: "Καλή πρώτη ερώτηση! Σίγουρα θα το κάνω, δεν ξέρω ακόμα πότε. Μάλλον θα το κάνω στον αριστερό του μου αστράγαλο. Για το Wimbledon είχα κάνει στον δεξί μου αστράγαλο. Θα είναι πιθανότατα κάτι με τον Πύργο του Άιφελ και τη σημερινή ημερομηνία. Δεν ξέρω αν θα το κάνω σε μερικές εβδομάδες, σε έναν ή δυο μήνες, αλλά θα το κάνω!"

Για το μυστικό της επιτυχίας του σε αγώνες των 5 σετ, όπου έχει 11 νίκες σε 12 προσπάθειες: "Ξέρω πως πρέπει να τα δίνεις όλα, πρέπει να δίνεις την καρδιά σου όταν παίζεις 5ο σετ. Αυτές τις στιγμές οι καλύτεροι παίκτες πρέπει να δείχνουν το καλύτερό τους τένις. Εγώ θέλω να είμαι ένας από τους καλύτερους του κόσμου, γι' αυτό πρέπει να δίνω κάτι παραπάνω σ' αυτές τις στιγμές. Έπρεπε να δείξω από την αρχή στο 5ο σετ ότι είμαι λες και ξεκινάω εκείνη τη στιγμή το ματς. Αυτό λειτουργεί, αν ο αντίπαλός σου βλέπει ότι κινείσαι καλά και παίζεις καλά. Πιστεύω γι' αυτό τα πάω καλά όταν παίζω 5ο σετ και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνεις αν θες να κερδίζεις Grand Slams."

Για τις ενοχλήσεις στο δεξί του πόδι: "Είναι κάτι που εμφανίστηκε στον ημιτελικό. Φυσικά είναι πολύ απαιτητικό να παίζεις 5 σετ ενάντια στον Jannik (Sinner) στο χώμα. Μετά απ' αυτό το ματς θα νιώσεις κάτι. Σήμερα ξεκίνησα το ματς χωρίς να νιώθω πόνο, αλλά στο τέλος του 3ου σετ άρχισα να το νιώθω και γι' αυτό κάλεσα τον γιατρό. Μπορούσα όμως να κινηθώ καλά και ξεκίνησα να νιώθω ξανά καλύτερα. Το διαχειρίστηκα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έκλεισα καλά τον αγώνα." 

Για το πως κατάφερε προερχόμενος από τραυματισμό και χωρίς να έχει πολλά ματς στην πλάτη του, να βρει τον καλύτερο εαυτό του στο Παρίσι: "Όπως είπα και πριν το τουρνουά, θεωρώ πως είμαι ένας παίκτης που δεν χρειάζεται πολλούς αγώνες για να βρεθεί στο 100% του. Είχα μια πολύ καλή εβδομάδα προπονήσεων εδώ στο Παρίσι, ένιωσα καλά, έπαιξα κάποια σετ πριν ξεκινήσει το τουρνουά και μετά σε κάθε ματς ένιωθα όλο και καλύτερα. Όλη η καλή δουλειά που έκανα με την ομάδα μου κάθε μέρα, όσο ήμουν εδώ αλλά και πριν έρθω εδώ, συνέβαλε στο να νιώσω καλά στο τουρνουά και φυσικά και το ότι πίστευα στον εαυτό μου σε κάθε ματς, μέχρι την τελευταία μπάλα."

Για το ποιος τίτλος Grand Slam τον κάνει περισσότερο περήφανο: "Το να κερδίσω το US Open και να γίνω Νο.1 στον κόσμο για 1η φορά, κάτι που ονειρευόμουν απ' όταν ξεκίνησα να παίζω τένις, ήταν πολύ ξεχωριστό. Αλλά ήταν εκπληκτικό και που κέρδισα τον Novak (Djokovic) στα 5 σετ στο Wimbledon. Επίσης τώρα, που σήκωσα το τρόπαιο του Roland Garros, γνωρίζοντας τι έχω περάσει με τους τραυματισμούς τον τελευταίο μήνα. Δεν ξέρω... Πιθανότατα θα έλεγα αυτή εδώ τη στιγμή, γιατί όλα όσα έκανα τον τελευταίο μήνα για να είμαι έτοιμος γι' αυτό το τουρνουά, ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Αυτό είναι το επίτευγμα που με κάνει περισσότερο υπερήφανο."

Για το αν στοχεύει και αν μπορεί να ξεπεράσει τα 24 Slams του Novak Djokovic: "Δεν ξέρω, το ελπίζω! (γέλια) Μίλησα χθες με τον Juan Carlos (Ferrero) και μου είπε ότι θα παλέψεις για το 3ο σου Grand Slam και ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις ένα Grand Slam. O Djokovic έχει 24, είναι απίστευτο! Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να το σκέφτομαι. Απλά πρέπει να συνεχίσω και θα δούμε πόσα θα μπορέσω να κερδίσω μέχρι το τέλος της καριέρας μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots