Το παραμύθι συνεχίζεται: Στον τελικό του RG η Paolini! (vids)

 
Το παραμύθι συνεχίζεται: Στον τελικό του RG η Paolini! (vids)
© Corinne Dubreuil / FFT
tn team Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 - 19:25

H Jasmine Paolini ήταν πιο έτοιμη για τον 1ο της ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση, κέρδισε τη 17χρονη Mirra Andreeva με 2-0 σετ και συνεχίζει να ονειρεύεται στο Παρίσι!

Λίγες μέρες μετά την πρόκρισή της στα προημιτελικά ενός Grand Slam για 1η φορά στην καριέρα της, η 28χρονη Jasmine Paolini προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros!

Η Ιταλίδα τενίστρια συνεχίζει να κρατάει ζωντανό το όνειρο του Roland Garros, επικρατώντας καθαρά στα ημιτελικά της Mirra Andreeva με 6-3, 6-1.

Η μόλις 17χρονη Andreeva, έπαιζε επίσης τον πρώτο της ημιτελικό σε ένα Grand Slam και παρότι η ηλικία της δείχνει ότι θα είναι ένας από τους πολλούς, ακόμα αποδείχτηκε ανέτοιμη για τον τελικό και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί καλά το παιχνίδι, το οποίο ολοκλήρωσε με 11 winners και 30 αβίαστα λάθη.

Αντιθέτως, σε πολύ καλή μέρα ήταν η Paolini, που είχε 14 winners και 10 αβίαστα λάθη μόνο, ενώ κατάφερε να σώσει και τα 6 break points που αντιμετώπισε, για να "σπάσει" 4 φορές συνολικά στο ματς το σερβίς της Andreeva και να φτάσει στη νίκη σε 73 μόλις λεπτά.

Η νίκη αυτή σημαίνει πως η Paolini θα κερδίσει τουλάχιστον 8 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και από το Νο.15 θα βρεθεί στο Νο.7 την επόμενη εβδομάδα! Βελτιώνει το career high της κατά 5 θέσεις, ενώ αν κερδίσει τον τίτλο θα μπει και στο Top 5!

Βέβαια αυτό θα είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο, αφού θα αντιμετωπίσει την φοβερή και τρομερή Iga Swiatek, που εκτός απ' ότι προέρχεται από ένα σερί 19 διαδοχικών νικών στο tour, τρέχει και ένα σερί 20 διαδοχικών νικών στο Roland Garros, όπου διεκδικεί τον 3ο συνεχόμενο τίτλο της και 4ο στα τελευταία 5 χρόνια!

Ο τελικός των γυναικών θα γίνει το Σάββατο (08/06) στις 16:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί στο Eurosport 1HD.

Εκτός από αυτό το ματς, αξίζει να σημειωθεί πως η ύψους 163 εκατοστών Ιταλίδα διεκδικεί τον τίτλο και στο διπλό, όπου μαζί με την πολύπειρη Sara Errani θα παίξουν αύριο στα ημιτελικά.

Τέλος, η σπουδαία πορεία της Andreeva που μόλις στα 17 της χρόνια κατόρθωσε να παίξει στον πρώτο της ημιτελικό σε Grand Slam, αξίζει να σημειωθεί πως θα την ανεβάσει 15 θέσεις και θα τη φέρει στο Νο.23 του κόσμου τη Δευτέρα (10/06).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots