To Wimbledon αποκτά νέα πρωταθλήτρια

 
To Wimbledon αποκτά νέα πρωταθλήτρια
© AELTC
tn team Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 - 6:24

Για 7η διαδοχική σεζόν, το Wimbledon θα αναδείξει νέα πρωταθλήτρια. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον σημερινό τελικό.

Ο τελικός των γυναικών θα γίνει το Σάββατο (13/07) στις 16:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime.

Η Barbora Krejcikova θα αντιμετωπίσει την Jasmine Paolini και αυτό σημαίνει πως για 7η διαδοχική χρονιά θα έχουμε νέα πρωταθλήτρια στο All England Club.

Και για τις δυο θα είναι ο 2ος τελικός σε Grand Slam. Η Krejcikova είχε παίξει στον τελικό του Roland Garros το 2021 και είχε κατακτήσει τον τίτλο. Συνολικά θα βρεθεί για 13η φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο της (7-5). Στη φετινή σεζόν θα είναι ο 1ος της τελικός.

Η Paolini από την πλευρά της είχε παίξει στον τελικό του Roland Garros μόλις ένα μήνα πριν (είχε ηττηθεί από την Iga Swiatek) και θα παίξει ξανά σε έναν τελικό Grand Slam διοργάνωσης. Θα είναι μόλις ο 7ος τελικός της στο tour, ήδη 3ος στη φετινή σεζόν, μετά το 1000άρι του Ντουμπάι, όπου κέρδισε τον μεγαλύτερό της τίτλο και το Roland Garros. Θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο της καριέρας της και 1ο σε Slam.

Μετά τους back-to-back τελικούς, η Paolini θα μπει για πρώτη φορά στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του τελικού θα είναι στο Νο.5, ωστόσο αν κατακτήσει τον τίτλο θα κερδίσει 2.000 βαθμούς και θα βρεθεί μόλις 158 βαθμούς πίσω από το Νο.4 και την Elena Rybakina. Αν ηττηθεί θα υπολείπεται 858 βαθμών της Καζάκας.

Η Krejcikova από την πλευρά της, η οποία στο παρελθόν έχει ανεβεί και στο Νο.2 του κόσμου, έχει εξασφαλίσει μια άνοδο 18 θέσεων και από το Νο.32 θα βρεθεί τουλάχιστον στο Νο.14. Αν κατακτήσει και τον τίτλο, θα κερδίσει 22 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.10, επιστρέφοντας και στο Top 10.

Αυτή θα είναι η 2η φορά που θα συναντηθούν Krejcikova και Paolini. Κατά κάποιο τρόπο όμως θα είναι σαν πρώτη, αφού πέρασαν 6,5 χρόνια από την προηγούμενη, που ήταν στα προκριματικά του Australian Open το 2018, με την Τσέχα να παίρνει τη νίκη με 6-2, 6-1. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε και οι δυο τους έχουν ανεβεί πάρα πολύ.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (13/07):

Centre Court:
16:00 Barbora Krejcikova [31] v. Jasmine Paolini [7] Novasports Prime

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots