Η Schmiedlova απέκλεισε και την Krejcikova και μπήκε στη ζώνη των μεταλλίων!

 
Η Schmiedlova απέκλεισε και την Krejcikova και μπήκε στη ζώνη των μεταλλίων!
© ITF Tennis
tn team Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 - 16:45

Μια νέα έκπληξη προκάλεσε η Anna Karolina Schmiedlova, η οποία απέκλεισε και την πρωταθλήτρια του Wimbledon, Barbora Krejcikova, για να μπει πρώτη στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Schmiedlova συνεχίζει να κάνει μια ονειρική πορεία στο Παρίσι και μάλιστα έγινε η πρώτη που μπήκε στη ζώνη των μεταλλίων, καθώς επιβλήθηκε της Krejcikova με 6-4, 6-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η 29χρονη Σλοβάκα τενίστρια, Νο.67 στην παγκόσμια κατάταξη, παρότι είδε το 4-1 να γίνεται 4-4 στο 1ο σετ, δεν απώλεσε την ψυχραιμία της και κέρδισε τα 2 επόμενα games, για να το κατακτήσει με 6-4.

Στο 2ο σετ έμεινε πίσω με 0-2, ωστόσο κέρδισε τα 6 επόμενα games και κατάφερε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, που ήρθε σε 87 μόλις λεπτά.

Ήταν η 3η συνεχόμενη πολύ μεγάλη νίκη για την Schmiedlova, που απέκλεισε στον 2ο γύρο τη Beatriz Haddad Maia και στον 3ο γύρο την Jasmine Paolini. Επίσης ήταν η 3η νίκη της απέναντι σε Top 10 παίκτρια, έχοντας πετύχει και τις 3 σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Η 1η ήταν το 2016 στους Ολυμπιακούς του Ρίο, όταν απέκλεισε την Roberta Vinci, ενώ οι άλλες 2 το τελευταίο διήμερο, ενάντια στις Paolini και Krejcikova.

Η Schmiedlova θα δώσει σίγουρα άλλους 2 αγώνες στα γήπεδα του Roland Garros και χρειάζεται να κερδίσει έναν απ' αυτούς, για να είναι στα μετάλλια. Στον ημιτελικό, που θα είναι ο μεγαλύτερος της καριέρας της, θα αντιμετωπίσει μια εκ των Donna Vekic και Marta Kostyuk.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots