WTA
Κέρδισε 22 θέσεις η Badosa, έχασε μια θέση η Σάκκαρη

 
Κέρδισε 22 θέσεις η Badosa, έχασε μια θέση η Σάκκαρη
© Mubadala Citi DC Open
tn team Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024 - 10:24

Η Paula Badosa κέρδισε 22 θέσεις μετά την επιστροφή της στους τίτλους και επανήλθε στο Top 40 της παγκόσμιας κατάταξης. Έχασε μια θέση η Μαρία Σάκκαρη, που παραμένει στο Top 10.

Η Badosa, η οποία μετά την καλή της σεζόν στο γρασίδι κέρδισε και τον 1ο τίτλο της στα τελευταία 2,5 χρόνια στην Ουάσινγκτον, κέρδισε 22 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και από το Νο.62 ανέβηκε στο Νο.40.

Η φιναλίστ του τουρνουά της Ουάσινγκτον, Marie Bouzkova, κέρδισε 7 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.36, ενώ η Emma Raducanu άφησε πίσω της 20 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.69.

Στη μοναδική αλλαγή που έγινε εντός του Top 10, η Μαρία Σάκκαρη έχασε μια θέση και υποχώρησε στο Νο.9, με την Danielle Collins να επωφελείται και να ανεβαίνει στο Νο.8.

Πάντα στο Νο.1 είναι η Iga Swiatek, με την Coco Gauff να διατηρείται στο Νο.2. Η Aryna Sabalenka ακολουθεί στο Νο.3, με την Elena Rybakina να είναι στο Νο.4 και την Jasmine Paolini στο Νο.5. Η Jessica Pegula είναι στο Νο.6, η χρυσή Ολυμπιονίκης Qinwen Zheng στο Νο.7, με τις Collins, Σάκκαρη και Barbora Krejcikova να συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots