WTA
Τίτλος μετά από 2,5 χρόνια για την Badosa (vid)

 
Τίτλος μετά από 2,5 χρόνια για την Badosa (vid)
© Mubadala Citi DC Open
tn team Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024 - 1:32

Ιδανικά ξεκίνησε το αμερικάνικο swing η Paula Badosa, η οποία κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο μετά από 2,5 χρόνια, στο 500άρι της Ουάσινγκτον.

Ένα φανταστικό τουρνουά ολοκληρώθηκε για την Badosa στην Ουάσινγκτον, με την 26χρονη Ισπανίδα να επικρατεί στον τελικό του Mubadala Citi DC Open της Marie Bouzkova με 6-1, 4-6, 6-4.

Η Badosa, αφού κυριάρχησε στο 1ο σετ, έχασε 6 break points για να κάνει πρώτη break και στο 2ο σετ, το οποίο διακόπηκε και από τη βροχή για περίπου 1,5 ώρα. Η Bouzkova κατάφερε να μείνει στο ύψος της και τελικά έκανε εκείνη το μοναδικό break στο 10ο game, για να πάρει το σετ με 6-4.

Στο 3ο σετ η Badosa πήρε τον έλεγχο στο 5ο game, όταν προηγήθηκε με break στο 3-2 και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω της. Είχε ευκαιρίες και για 2ο break, το οποίο μπορεί να μην ήρθε, όμως στο δικό της σερβίς δεν απειλήθηκε καθόλου η Ισπανίδα, που ολοκλήρωσε το σετ στο 10ο game, μετά από 2,5 ώρες συνολικού παιχνιδιού.

Η Badosa είχε μια καλή σεζόν στο γρασίδι και είχε φτάσει μέχρι τον 4ο γύρο του Wimbledon. Επέλεξε να πάει νωρίς στην Αμερική (και να μην πάει στους Ολυμπιακούς) και να συνεχίσει εκεί την προσπάθεια που κάνει να επανέλθει στις κορυφαίες θέσεις, μετά από τα πολλά που έχει περάσει με τους τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια. Η απόφαση αποδείχτηκε σωστή, αφού έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στην Ουάσινγκτον, όπου προκρίθηκε στον 1ο της τελικό μετά από 2,5 χρόνια, μετά από 31 μήνες για την ακρίβεια, ενώ κέρδισε και τον τίτλο.

Ήταν ο 4ος τίτλος στην καριέρα της, παραμένοντας αήττητη σε τελικούς (4-0). Το 2021 κέρδισε το 1000άρι του Indian Wells και το 250άρι του Βελιγραδίου, ενώ το 2022 είχε κερδίσει το 500άρι του Σίδνεϊ.

Πριν από την Bouzkova, κέρδισε αυτή την εβδομάδα και τις Sofia Kenin, Liudmila Samsonova, Emma Raducanu και Caroline Dolehide.

Ο τίτλος στην Ουάσινγκτον θα φέρει την Badosa τουλάχιστον 22 θέσεις ψηλότερα στην κατάταξη και πίσω στο Top 40 (στο Νο.40), από το Νο.62 που βρίσκεται σήμερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots