WTA
Ανέβηκε μια θέση η Σάκκαρη - άλμα 83 θέσεων για την Anisimova!

 
Ανέβηκε μια θέση η Σάκκαρη - άλμα 83 θέσεων για την Anisimova!
© ITF Tennis
tn team Τρίτη, 13 Αυγούστου 2024 - 16:21

H Mαρία Σάκκαρη κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Τρεις θέσεις ψηλότερα βρέθηκε η Paula Badosa, εντυπωσιακό άλμα 83 θέσεων έκανε η Amanda Anisimova.

Παρόλο που δεν αγωνίζεται αυτές τις εβδομάδες, ούτε στο Τορόντο, ούτε και στο Σινσινάτι, η Μαρία Σάκκαρη επωφελήθηκε από την πτώση της Danielle Collins στο Νο.10 του κόσμου και κέρδισε μια θέση, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο Top 8 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ομοίως, κέρδισε μια θέση και η Barbora Krejcikova, που ανέβηκε στο Νο.9. Στις υπόλοιπες θέσεις του Top 10 δεν άλλαξε κάτι, με την Iga Swiatek να είναι πάντα πρώτη και ήδη στο WTA Finals.

Η Coco Gauff παραμένει στο Νο.2, η Aryna Sabalenka είναι κοντά της στο Νο.3 και από εκεί και πέρα ακολουθούν η Elena Rybakina στο Νο.4, η Jasmine Paolini στο Νο.5, η Jessica Pegula στο Νο.6 και η Qinwen Zheng στο Νο.7.

Η Emma Navarro κέρδισε 2 θέσεις και βελτίωσε το career high της στο Νο.13, ενώ από μια θέση κέρδισαν Ons Jabeur και Anna Kalinskaya, στο Νο.15 και στο Νο.16 αντίστοιχα. Την πρώτη της είσοδο στο Top 20 έκανε η 20χρονη Diana Shnaider, η οποία κέρδισε 4 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.20.

Επέστρεψε στο Top 30 η 19χρονη Linda Noskova, η οποία κέρδισε 3 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.29, καθώς και η Elina Svitolina, που κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.30. Συνεχίζει την ανοδική πορεία της και η Paula Badosa, που κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.37.

Η Peyton Stearns κέρδισε 7 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.46, μόλις 3 θέσεις κάτω από το career high της, ενώ η Amanda Anisimova έκανε την εντυπωσιακότερη άνοδο γι' αυτή την εβδομάδα, αφού μετά την πορεία της ως τον τελικό του Τορόντο κέρδισε 83 θέσεις και από το Νο.132 βρέθηκε στο Νο.49 του κόσμου.

Νέο career high για την Taylor Townsend που κέρδισε 18 θέσεις και για 1η φορά βρέθηκε στο Νο.53, όπως νέο career high και για τη Γιαπωνέζα Moyuka Uchijima, που κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.59. 10 θέσεις κέρδισε η Yafan Wang, που ανέβηκε στο Νο.62, ενώ 17 θέσεις άφησε πίσω της η Ashlyn Krueger, στο Νο.65.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots