WTA
Τορόντο: Pegula και Anisimova στον τελικό

 
Τορόντο: Pegula και Anisimova στον τελικό
tn team Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2024 - 3:07

Έκλεισε το ζευγάρι του τελικού στο Τορόντο, καθώς τη πρόκριση πήρε η περσινή υπερασπίστρια του τίτλου Jessica Pegula και η Amanda Anisimova, κερδίζοντας αντίστοιχα τις, Diana Shnaider και Emma Navarro.

H Anisimova πήρε 1η το εισιτήριο για τον τελικό, καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο της Emma Navarro με 6-3, 2-6, 6-2 μετά από σχεδόν 2 ώρες αγώνα. Για την 22χρονη Αμερικανίδα αυτός είναι ο 1ος μεγάλος τελικός στη καριέρα της.

Η μεγαλύτερη διάκριση που είχε έως τώρα ήταν η παρουσία της στην 4άδα του Roland Garros το 2019.

Στα τουρνουά της σειράς WTA 1000 οι σημαντικότερες πορείες της ήταν το 2022 στα τουρνουά της Μαδρίτης και της Ρώμης, όταν βρέθηκε στα προημιτελικά.

Ενώ έχει κερδίσει και 2 τίτλους σε συνολικά 3 τελικούς που έχει δώσει το παρόν.

Εν αντιθέσει με την Anisimova, η Pegula είναι μια έμπειρη παίκτρια από μεγάλους αγώνες μετρώντας ήδη 2 1000άρια τουρνουά, αρκετές συμμετοχές σε τελικούς και ημιτελικούς.

Η Pegula στον 2ο ημιτελικό αντιμετώπισε την Diana Shnaider την οποία νίκησε με 6-4, 6-3, χωρίς πολλά προβλήματα.

Αυτός θα είναι 12ος τελικός για την Pegula που μετράει 5 τίτλους, μέσα σε αυτούς και το περσινό τρόπαιο στον Καναδά, κερδίζοντας στον τελικό την Liudmila Samsonova.

Έχει κατακτήσει ακόμα ένα κύπελλο σε τουρνουά της σειράς WTA 1000 στη Γουαδαλαχάρα, όταν είχε επικρατήσει στον τελικό της Μαρίας Σάκκαρη.

Pegula και Anisimova έχουν βρεθεί κατά το παρελθόν 2 φορές, με την 1η να μετράει ισάριθμες νίκες. Η τελευταία μονομαχία τους, ήταν φέτος στο Τσάρλεστον, εκεί όπου η Pegula επικράτησε με 3-6, 6-4, 7-6 (3).

Η άλλη αναμέτρηση τους, ήταν στο Σινσινάτι το 2020. Η Pegula και πάλι βγήκε νικήτρια με σκορ 7-5, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots