Errani και Paolini πήραν το χρυσό στο διπλό

 
Errani και Paolini πήραν το χρυσό στο διπλό
© ITF Tennis
tn team Κυριακή, 04 Αυγούστου 2024 - 20:30

Η Sara Errani και η Jasmine Paolini χάρισαν ένα χρυσό μετάλλιο στην Ιταλία, επικρατώντας στον τελικό του διπλού των Ρωσίδων Mirra Andreeva και Diana Shnaider.

Οι Errani και Paolini ολοκλήρωσαν επιτυχώς το απίθανο τουρνουά τους στο διπλό του Παρισιού, κερδίζοντας στον τελικό τις Andreeva και Shnaider με 2-6, 6-1, 10-7.

Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του ολυμπιακού τουρνουά για το τένις, που έλαβε χώρα στα ιστορικά γήπεδα του Roland Garros.

Μετά από ένα κακό ξεκίνημα και ένα χαμένο 1ο σετ, οι Ιταλίδες βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και ήταν καλύτερες στο υπόλοιπο του αγώνα, για να γυρίσουν το ματς.

Στο 2ο σετ έχασαν μόλις ένα game, ενώ συνέχισαν με την ίδια φόρα και στο match tie-break, όπου προηγήθηκαν με 7-3. Οι Ρωσίδες, που προφανώς αγωνίστηκαν ως ανεξάρτητες και όχι για τη χώρα τους, μείωσαν σε 7-5 και αργότερα περισσότερο σε 8-7, οι Ιταλίδες όμως πήραν τους 2 επόμενους πόντους και τελείωσαν τη δουλειά.

Έκαναν ένα απίθανο τουρνουά οι Errani και Paolini, που αμφότερες ανέβηκαν για πρώτη φορά σε Ολυμπιακό βάθρο και ήταν για το χρυσό.

Η Errani, στα 37 της χρόνια και στη δύση της καριέρας της, συμμετείχε για 5η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η Paolini, η οποία ήταν φιναλίστ φέτος σε Roland Garros και Wimbledon, έπαιξε για 2η φορά.

Σπουδαία επιτυχία είναι και το αργυρό μετάλλιο για τις Andreeva και Shnaider, αμφότερες στο ολυμπιακό τους ντεμπούτο, με την Andreeva να είναι μόλις 16 ετών και την Shnaider 20.

Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισαν νωρίτερα σήμερα οι Ισπανίδες Cristina Bucsa και Sara Sorribes Tormo, που επικράτησαν στον μικρό τελικό των Karolina Muchova και Linda Noskova από την Τσεχία με 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots