Πρόκριση αστραπή για την Gauff

 
Πρόκριση αστραπή για την Gauff
© Paul Zimmer / ITF
tn team Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024 - 21:14

H Coco Gauff χρειάστηκε μόλις 57 λεπτά για να υπερκεράσει το εμπόδιο της Ajla Tomljanovic στον 1ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκριση και για την Jessica Pegula, εκτός έμεινε η Jelena Ostapenko.

H Gauff συνέτριψε την Tomljanovic με 6-3, 6-0 σε 57 μόλις λεπτά, κάνοντας εντυπωσιακό ξεκίνημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η 20χρονη Αμερικανίδα, η οποία ήταν η νεότερη σημαιοφόρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών στην τελετή έναρξης, προηγήθηκε με 3-0 στο 1ο σετ και πήρε από νωρίς τον έλεγχο στο ματς.

Η Tomljanovic κατάφερε να πάρει προσωρινά πίσω το break και να μειώσει σε 4-3, όμως από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Gauff κέρδισε 8 συνεχόμενα games και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.

Στον 2ο γύρο η Gauff θα αντιμετωπίσει τη Maria Lourdes Carle, που πέρασε εξίσου πολύ εύκολα, συντρίβοντας την Tatjana Maria με 6-0, 6-0.

Νωρίτερα σήμερα, η Jessica Pegula επικράτησε της Viktorija Golubic με 6-3, 6-4 και έκλεισε ένα πολύ μεγάλο ματς με την Elina Svitolina στον 2ο γύρο. Η Svitolina επικράτησε της Moyuka Uchijima με 6-2, 6-1.

Άψογη ήταν και η Qinwen Zheng, που κέρδισε τη Sara Errani με 6-0, 6-0 και θα παίξει στον 2ο γύρο με την Arantxa Rus. Εκείνη απέκλεισε την Olivia Gadecki με 6-4, 6-1.

Πολύ καλό ξεκίνημα και για την Emma Navarro, που επιβλήθηκε της Julia Grabher με 6-2, 6-0 και θα παίξει στον 2ο γύρο με τη Viktoriya Tomova, που κέρδισε τη Magdalena Frech με 6-4, 7-6 (4).

Πολύ δύσκολα πέρασε η πρωταθλήτρια του Wimbledon, Barbora Krejcikova, που έκαμψε τελικά την αντίσταση της Sara Sorribes Tormo στο tie-break του 3ου σετ με 4-6, 6-0, 7-6 (3). Η Τσέχα θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την Xinyu Wang, που απέκλεισε την Tamara Korpatsch με 6-2, 6-1.

Πρόωρα αποχαιρέτησε το Παρίσι η Jelena Ostapenko, η οποία ηττήθηκε από την Camila Osorio με 6-4, 6-3. Τέλος, η Donna Vekic επιβλήθηκε της Lucia Bronzetti με 6-2, 7-5 και θα παίξει στον 2ο γύρο με την Bianca Andreescu, ενώ η Magda Linette κέρδισε τη Mirra Andreeva με 6-3, 6-4 και θα είναι η επόμενη αντίπαλος της Jasmine Paolini.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots