Back-to-back major ημιτελικοί και Top 5 η Paolini! (vid)

 
Back-to-back major ημιτελικοί και Top 5 η Paolini! (vid)
© AELTC/Simon Bruty
tn team Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 - 21:07

Μετά το Roland Garros, όπου έφτασε στον τελικό, η Jasmine Paolini θα βρεθεί και στα ημιτελικά του Wimbledon!

Η 28χρονη Ιταλίδα τενίστρια κέρδισε σε λιγότερο από μια ώρα την Emma Navarro με 6-2, 6-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon, συνεχίζοντας την πολύ σπουδαία πορεία της.

Μόλις έναν μήνα πριν, η Paolini κατόρθωσε να μπει στον πρώτο της τελικό σε Grand Slam διοργάνωση, στο Roland Garros, όπου παράλληλα προκρίθηκε και στον πρώτο της ημιτελικό, αλλά και στον πρώτο της προημιτελικό σε ένα Slam!

Στο Wimbledon η Paolini πέτυχε μια ακόμα πρόκριση σε μεγάλο ημιτελικό, ο οποίος της εξασφαλίζει και μια θέση στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης από την επόμενη εβδομάδα!

H Navarro, η οποία απέκλεισε τη Νο.2 στο ταμπλό Coco Gauff στον προηγούμενο γύρο, δεν ήταν καθόλου καλή στον πρώτο της major προημιτελικό και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 12 αβίαστα λάθη και μόλις 6 winners.

Η Paolini είχε αντίθετα 19 winners με 12 λάθη, ενώ αξιοποίησε και τα 5 από τα 6 break points που είχε στο ματς, με αποτέλεσμα να φτάσει εύκολα και γρήγορα -σε 58 μόλις λεπτά- σε μια από τις σπουδαιότερες προκρίσεις της καριέρας της.

Κι έπεται συνέχεια για τη βραχύσωμη Ιταλίδα, που θα αντιμετωπίσει μεθαύριο την Donna Vekic, έχοντας μια καλή ευκαιρία μπροστά της για να βρεθεί σε back-to-back τελικούς Grand Slams!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots