ATP
Πέρασε το εμπόδιο του Medjedovic ο Τσιτσιπάς (vid)

 
Πέρασε το εμπόδιο του Medjedovic ο Τσιτσιπάς (vid)
© Fabian Meierhans / EFG Swiss Open Gstaad
tn team Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 - 19:06

O Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο του Hamad Medjedovic στην πρεμιέρα του στο Gstaad και μπήκε στους "8" καλύτερους της διοργάνωσης.

Με θετικό πρόσημο συνδύασε την επιστροφή του στους αγώνες ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε δύσκολα τον πολύ σκληρό Hamad Medjedovic με 7-6 (6), 6-3 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Swiss Open Gstaad.

Όπως αναμενόταν, ο Medjedovic έβαλε δύσκολα στην πρεμιέρα του Τσιτσιπά στο Gstaad και στην πρώτη τους συνάντηση ever στο tour, με τον νεαρό Σέρβο να κάνει ένα εξαιρετικό 1ο σετ. Πιο καλή του στιγμή για να το κερδίσει, ήταν στο 10ο game, όταν είχε στη διάθεσή του τριπλό set point στο 4-5, 0-40, με τον Στέφανο να καταφέρνει με συνεχόμενους πόντους να βγει από τη δύσκολη θέση αρχικά και τελικά να κρατήσει και το σερβίς του για το 5-5.

 

Η μάχη συνεχίστηκε και στο tie-break, όπου ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-1, αλλά αργότερα ο Medjedovic ήταν εκείνος που έφτασε πρώτος σε set point, έχοντας και 4η ευκαιρία για να πάρει το σετ, στο 6-5. Ο Έλληνας πρωταθλητής για μια ακόμα φορά ανέτρεψε την κατάσταση, κάνοντας δυο συνεχόμενα mini-break για να δημιουργήσει set point στο δικό του σερβίς και να το αξιοποιήσει, κατακτώντας το tie-break με 8-6.

Μετά απ' αυτό το 70λεπτο σετ, ο Τσιτσιπάς είχε πιο εύκολο έργο στο 2ο, παρότι ήρθε αντιμέτωπος 2 φορές με break point: μια στο 1ο και άλλη μια στο 7ο game (4-2, 30-40). Τα έσβησε και τα δυο και το break που έκανε στο 6ο game για το 4-2 στάθηκε αρκετό για να του δώσει τη νίκη, με τον Έλληνα πρωταθλητή να ολοκληρώνει το ματς με love service game στο 9ο game (6-3), έπειτα από 1 ώρα και 43 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

 

Ο Τσιτσιπάς, Νο.1 στο ταμπλό του Gstaad, θα παίξει την Παρασκευή στα προημιτελικά του ελβετικού τουρνουά, ενάντια στον Fabio Fognini. Ο 37χρονος Ιταλός κέρδισε μια μεγάλη μάχη με τον Juan Pablo Varillas, με 3-6, 7-6 (5), 7-5.

Αυτή θα είναι η 5η φορά που θα αναμετρηθούν οι δυο τους, με τον Τσιτσιπά να μην έχει καμία ήττα από τον Fognini (4-0).

Στο μεταξύ συνεχίζει και στο διπλό ο Στέφανος, όπου αύριο θα παίξει στα προημιτελικά μαζί με τον Πέτρο, ενάντια στους Andre Begemann και Victor Vlad Cornea.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots