Τσιτσιπάς: "Δεν παγιδεύτηκα στα break point"

 
Τσιτσιπάς: "Δεν παγιδεύτηκα στα break point"
© Fabian Meierhans / EFG Swiss Open Gstaad
tn team Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 - 19:38

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να σβήσει 4 set points στην αναμέτρησή του με τον Hamad Medjedovic, αλλά και όλα τα break points που αντιμετώπισε, κάτι που φυσικά ήταν πολύ σημαντικό για να φτάσει στη straight sets νίκη επί του Σέρβου.

"Από την αρχή του αγώνα ένιωσα ότι δεν ήταν εύκολο να βρω λύσεις. Έκανε καλή προσπάθεια, με έβαλε σε μπελάδες, αλλά κατάφερα να βρω λύσεις στις κρίσιμες στιγμές. Είχε κάποια break points όμως δεν παγιδεύτηκα εκεί, έπαιξα καλύτερα αυτούς τους πόντους. Το tie-break ήταν ένα εξαιρετικό comeback για μένα. Ένιωσα πως το μαχητικό μου πνεύμα ήταν το πιο σημαντικό σήμερα", είπε ο Τσιτσιπάς στις δηλώσεις που έκανε από το court.

Και πρόσθεσε: "Ο κόσμος ήταν πολύ καλός και ήθελα να δείξω ότι ήμουν ικανός να ανατρέψω αυτό το ματς. Βρήκα επιπλέον δύναμη προς το τέλος, το σερβίς μου λειτουργούσε καλύτερα, στην αρχή η ροή του αγώνα δεν ήταν με το μέρος μου. Προς το τέλος το momentum άλλαξε και ένιωθα καλύτερα σε όλες τις πλευρές του γηπέδου. Νομίζω και το forehand μου δούλευε καλύτερα προς το τέλος του ματς."

Ρωτήθηκε και για τη μέχρι τώρα εμπειρία του στο Gstaad, όπου αγωνίζεται για 1η φορά: "Είναι πολύ ωραία. Μένω δίπλα στη θάλασσα και σκέφτομαι να αγοράσω σπίτι στην Ελβετία, γιατί είναι πολύ αναζωογονητικά εδώ. Αισθάνεσαι υγεία και ανανέωση όταν είσαι στα βουνά, δεν είναι κάτι που έχουμε συχνά στο tour. Συνήθως παίζουμε σε μεγάλες πόλεις και σε όχι τόσο όμορφα μέρη όπως το Gstaad. Το ότι είμαι εδώ μου δίνει μια άλλη οπτική του tour. Είμαι ευγνώμων που είμαι εδώ και που πέρασα στον επόμενο γύρο."

Ο επόμενος αγώνας του Στέφανου στο μονό θα είναι την Παρασκευή, στα προημιτελικά κόντρα στον Fabio Fognini. Για το διπλό θα παίξει αύριο Πέμπτη, μαζί με τον αδερφό του Πέτρο, απέναντι στους Andre Begemann και Victor Vlad Cornea.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots