ATP
Και το 2024 στο Laver Cup o Τσιτσιπάς

 
Και το 2024 στο Laver Cup o Τσιτσιπάς
© AELTC/Jonathan Nackstrand
tn team Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 - 16:32

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αποτελέσει για μια ακόμα χρονιά μέλος της Team Europe στο Laver Cup. 

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι δυο τελευταίες προσθήκες της Team Europe για το Laver Cup του Βερολίνου και αυτές θα είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Casper Ruud. 

Από το 2019, όταν και έκανε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση, ο Τσιτσιπάς μόνο μια φορά απουσίασε από το ρόστερ της Ευρώπης και φέτος θα συμμετέχει στο σπουδαίο τουρνουά επίδειξης για 4η φορά.

Ο Ruud από την πλευρά του έκανε το ντεμπούτο του το 2021, αλλά δεν απουσίασε ποτέ έκτοτε και θα αγωνιστεί για 4η διαδοχική χρονιά.

"Είμαι ενθουσιασμένος που θα ξαναπαίξω στο Laver Cup. Είναι τιμή μου να είμαι μέρος αυτής της ομάδας και να παίζω δίπλα σε τόσο σπουδαίους παίκτες", είπε ο Τσιτσιπάς στη δήλωσή του.

Με το ρόστερ πια να έχει κλείσει, η ομάδα της Ευρώπης θα είναι μια από τις δυνατότερες στην ιστορία του τουρνουά, καθώς θα εκπροσωπηθεί στο Βερολίνο από τους Carlos Alcaraz, Alexander Zverev, Daniil Medvedev, Rafael Nadal, Casper Ruud και Στέφανο Τσιτσιπά.

Για την Team World, έχουν κλείσει μέχρι στιγμής οι Alex De Minaur, Taylor Fritz, Tommy Paul και Ben Shelton. Απομένουν ακόμα δυο παίκτες για να συμπληρωθεί το ρόστερ.

Θυμίζουμε πως η Team Europe κατέκτησε τον τίτλο στις 4 πρώτες εκδοχές του τουρνουά, όμως η Team World ήταν η πρωταθλήτρια τα 2 τελευταία χρόνια, επομένως η Ευρώπη θα διεκδικήσει αυτή τη χρονιά - εντός έδρας θεωρητικά - την επιστροφή της στον θρόνο μετά από 3 χρόνια.

Το Laver Cup του Βερολίνου θα γίνει στην Uber Arena από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots