ATP
Έσωσαν 3 m.p. και προκρίθηκαν τα αδέρφια Τσιτσιπά!

 
Έσωσαν 3 m.p. και προκρίθηκαν τα αδέρφια Τσιτσιπά!
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 - 19:25

Σπουδαία πρόκριση πήραν οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς για τα προημιτελικά του Gstaad, καθώς έσωσαν 3 match points απέναντι στους Nicolas Barrientos και Luke Johnson, Νο.4 στο ταμπλό.

Μετά από ένα συναρπαστικό ματς, τα αδέρφια Τσιτσιπά πήραν τη νίκη απέναντι στους Barrientos και Johnson με 3-6, 6-4, 14-12 και το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Swiss Open Gstaad.

Παρότι δεν είχαν καλό ξεκίνημα στο ματς και δέχθηκαν 3 break στο 1ο σετ, Πέτρος και Στέφανος άρχισαν να ανεβαίνουν από τα μέσα του 2ου σετ, όπου μάλιστα χρειάστηκε να βγουν από μια πολύ δύσκολη θέση, ανατρέποντας το 1-2, 15-40 και σώζοντας τριπλό break point, για να κάνουν το 2-2.

Μετά απ' αυτό σα να πήραν τα πάνω τους, έκαναν αμέσως εκείνοι το break για να περάσουν μπροστά με 3-2, ενώ διατήρησαν το προβάδισμα έως το τέλος του σετ, κερδίζοντας και έναν deciding point στο 4-3, 40-40.

Το match tie-break ήταν πολύ αμφίρροπο, με τους Barrientos και Johnson να επιστρέφουν από mini-break πίσω στο 5-7 και να φτάνουν πρώτοι στο match point, στο 9-8.

Με τον Στέφανο να είναι στο σερβίς, οι δυο Έλληνες τενίστες κέρδισαν τους 2 επόμενους πόντους και πέρασαν μπροστά με 10-9. Ήταν μια καλή ευκαιρία, αλλά με συνεχόμενες λάθος επιστροφές σε δεύτερα σερβίς, οι Barrientos και Johnson έκαναν το υπέρ τους 11-10.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Barrientos και Johnson ήρθε λίγο μετά, όταν πήραν πόντο στο σερβίς του Πέτρου και προηγήθηκαν με 12-11, έχοντας για 1η φορά match point στο δικό τους σερβίς.

Οι Πέτρος και Στέφανος δεν το έβαλαν κάτω και κατόρθωσαν να κάνουν δυο mini-break στη σειρά στο σερβίς του Barrientos. Έτσι, όχι απλά έσωσαν και το 3ο match point των αντιπάλων τους, αλλά βρέθηκαν εκείνοι σε match point στο σερβίς τους για 1η φορά και το εκμεταλλεύτηκαν, κάνοντας το τελικό 14-12.

Στα προημιτελικά του Swiss Open Gstaad, οι αδερφοί Τσιτσιπά θα αντιμετωπίσουν είτε τους Andre Begemann και Victor Vlad Cornea, No.8 στο ταμπλό, είτε τους Marco Bortolotti και Matthew Romios.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots