ATP
Alcaraz: "Τότε θα μπορώ να είμαι ένας μεγάλος του αθλήματος" (vid)

 
Alcaraz: "Τότε θα μπορώ να είμαι ένας μεγάλος του αθλήματος" (vid)
© AELTC/Joel Marklund
tennisnews team Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 - 12:09

O Carlos Alcaraz είπε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να θεωρηθεί ένας από τους "μεγάλους" του τένις και έθεσε τον πήχη που θεωρεί ότι θα πρέπει να ξεπεράσει για να το πετύχει.

Όπως είπε, μετά από σχετική ερώτηση που δέχτηκε από το πρακτορείο EFE, θα θεωρεί τον εαυτό του έναν από τους "μεγάλους" του αθλήματος αν ξεπεράσει τα 10 Grand Slam. Κάτι που μόνο 7 παίκτες έχουν καταφέρει στην ιστορία: οι Novak Djokovic (24), Rafael Nadal (22), Roger Federer (20), Pete Sampras (14), Roy Emerson (12), Rod Laver (11) και Bjorn Borg (11).

"Όταν περάσω σε διψήφιο αριθμό κερδισμένων Grand Slams. Προς το παρόν έχω 4. Όταν πλησιάσω στους αριθμούς των θρύλων του αθλήματος, τότε θα ξεκινήσω να σκέφτομαι ότι είμαι ένας μεγάλος πρωταθλητής. Οι μεγάλοι πρωταθλητές είναι πολύ λίγοι, γι' αυτό και τους αξίζει να έχουν αυτόν τον τίτλο, να είναι σ' αυτό το μεγάλο τραπέζι, όπως λέω εγώ. Εμένα ακόμα μου λείπει πολύς δρόμος και θα πρέπει να κερδίσω πολλούς τίτλους αν θέλω να είμαι μεγάλος πρωταθλητής σαν κι αυτούς", απάντησε συγκεκριμένα ο πρωταθλητής του Wimbledon, μετά από τη σχετική ερώτηση.

Αυτά που έχει καταφέρει στα 21 του ο Alcaraz είναι άκρως εντυπωσιακά και ενδεικτικό είναι ότι οι 3 σπουδαιότεροι τενίστες όλων των εποχών, Djokovic, Nadal και Federer, δεν είχαν φτάσει τόσο γρήγορα στον 4ο major τίτλο. Ο Nadal το είχε κάνει στα 22 του χρόνια, ο Federer στα 23 και ο Djokovic στα 24.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει και πως θα τους ξεπεράσει, αφού και οι τρεις χάραξαν μια απίστευτη πορεία και αυτό που τους ξεχώρισε απ' όλους τους προγενέστερους θρύλους, ήταν πως παρέμειναν σ' αυτό το τόσο υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια μετά τα 30 τους. Αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα για τον Alcaraz, που πάντως δείχνει σίγουρα να έχει το κατάλληλο mentality για να γράψει ιστορία και να ανατρέψει όλα τα ρεκόρ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots