Νέα Βασίλισσα στο Wimbledon η Krejcikova! (vids)

 
Νέα Βασίλισσα στο Wimbledon η Krejcikova! (vids)
© AELTC/Thomas Lovelock
tennisnews team Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 - 18:05

H Barbora Krejcikova κέρδισε την Jasmine Paolini σε έναν κλειστό τελικό και είναι η νέα πρωταθλήτρια του Wimbledon!

Μετά από έναν γεμάτο και αμφίρροπο τελικό, η Barbora Krejcikova κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Jasmine Paolini με 6-2, 2-6, 6-4 και να γίνει η νέα πρωταθλήτρια του Wimbledon.

Η 28χρονη Τσέχα τενίστρια κατέκτησε τον 2ο Grand Slam τίτλο της καριέρας της, 3 χρόνια μετά από το Roland Garros του 2021, ενώ έχει πλέον κερδίσει και τους 2 τελικούς που έχει παίξει σε Slams, καθώς και τα 2 Slams που έχει προκριθεί στα ημιτελικά!

Ο τελικός με την προσφάτως φιναλίστ και στο Roland Garros, Paolini, δεν ήταν εύκολη υπόθεση για την Krejcikova, που θεωρήθηκε φαβορί αλλά με μικρή διαφορά, εξαιτίας της μεγαλύτερης εμπειρίας της, αλλά και του γεγονότος πως είχε αποκλείσει προηγουμένως τις Jelena Ostapenko και Elena Rybakina, παίζοντας φανταστικό τένις.

Εξαιρετικά χειρίστηκε και το 1ο σετ του τελικού η Τσέχα, η οποία κέρδισε τους 8 από τους 9 πρώτους πόντους του αγώνα για να προηγηθεί με 2-0, είχε ευκαιρίες για να κάνει και double break από το 3ο game, ενώ τελικά το έκανε στο 5ο, για να φτάσει στο 4-1. Την ίδια ώρα σέρβιρε πολύ καλά και δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του σετ από τη γραμμή του σερβίς, τελειώνοντας μάλιστα το σετ στο 8ο game (6-2) με love service game.

Η Paolini ωστόσο βρήκε τον τρόπο και τη δύναμη να ανταπεξέλθει και να επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση του τροπαίου. Ξεκίνησε την αντεπίθεσή της με ένα break για το 3-0 στο 2ο σετ, σε ένα σημείο που η Krejcikova άρχισε να αστοχεί όλο και περισσότερο και να μη σερβίρει καλά.

Είχε διπλό break point και για το 4-0 η Ιταλίδα, με την Krejcikova να μειώνει τελικά σε 1-3, αλλά να μην βρίσκει τρόπο να απειλήσει το αντίπαλο σερβίς. Η Paolini έλεγξε το σετ και τελικά έκανε και το διπλό break στο 8ο game, για να το πάρει με 6-2.

Σε εκείνο το σημείο είχε το momentum η Ιταλίδα και έκλεισε εύκολα τα service games της και στο ξεκίνημα του 3ου σετ, στο οποίο όμως η Krejcikova άρχισε να παίζει και πάλι καλύτερα και να κερδίζει πολύ πιο εύκολα τα δικά της service games.

Στο 7ο game ήρθαν και τα πρώτα break points του αποφασιστικού σετ, που ήταν για την Τσέχα. Η Krejcikova απείλησε για πρώτη φορά στο 3-3, 30-40, η Paolini αποσόβησε τον κίνδυνο, όμως η Τσέχα είχε και δεύτερη ευκαιρία την οποία αξιοποίησε, για να πάρει τελικά το μεγάλο προβάδισμα με 4-3.

Με love service game έφτασε στο 5-3 η Krejcikova, η οποία άρχισε να νιώθει την έντονη πίεση όταν σέρβιρε για τον τίτλο, στο 10ο game. Τα πάντα μπορούσαν να αλλάξουν σε εκείνο το σημείο, αλλά τελικά η Krejcikova, αφού έσβησε και 2 break points, κράτησε το σερβίς της στο τρίτο της championship point και τελείωσε τον αγώνα, έπειτα από 1 ώρα και 56 λεπτά.

Δεν έκανε καλή χρονιά η Krejcikova, η οποία όμως βρήκε ξανά τη φόρμα της και το καλύτερό της τένις τις τελευταίες εβδομάδες, αποδεικνύοντας πως είναι μια παίκτρια που μπορεί να κατακτά μεγάλους τίτλους.

Αυτό ήταν το 2ο major της, ενώ παράλληλα έφτασε τους 8 τίτλους στην καριέρα της, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε τελικούς στο 8-5.

Από το Νο.32 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου είχε υποχωρήσει, θα κάνει εντυπωσιακή επιστροφή στο Top 10, αφού θα κερδίσει 22 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.10 του κόσμου.

Η Paolini, η οποία κατάφερε επίσης κάτι πολύ μεγάλο, παίζοντας σε back-to-back τελικούς Grand Slam - μάλιστα έγινε η πρώτη μετά τo 2016 και τη Serena Williams που έπαιξε την ίδια χρονιά στους τελικούς των Roland Garros και Wimbledon - θα κερδίσει 2 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.5 του κόσμου μεθαύριο.

Σε 3 τελικούς έχει παίξει στην τρομερή σεζόν της η Paolini, που κατέκτησε το 1000άρι του Ντουμπάι και ήταν φιναλίστ σε Roland Garros και Wimbledon. Συνολικά έχει 7 τελικούς στην καριέρα της, αλλά μόλις 2 τίτλους (2-5).

Όλα αυτά τη φέρνουν από τώρα και πολύ κοντά στο πρώτο της WTA Finals, αφού θα περάσει στο Νο.3 του Race, πίσω μόνο από την άπιαστη Iga Swiatek και την Rybakina. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots