1ος GS προημιτελικός για τη 17χρονη Andreeva

 
1ος GS προημιτελικός για τη 17χρονη Andreeva
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 - 19:20

H Mirra Andreeva σταμάτησε την πορεία της Varvara Gracheva και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα της σε Grand Slam προημιτελικό, στα 17 της χρόνια.

Η πολύ ταλαντούχα Ρωσίδα τενίστρια, η οποία πριν από έναν μήνα περίπου προκρίθηκε στον πρώτο της προημιτελικό σε 1000άρι, στη Μαδρίτη, προκρίθηκε και στα προημιτελικά του Roland Garros!

Στον σημερινό της αγώνα επιβλήθηκε της Varvara Gracheva, που ως Γαλλίδα είχε και τη μεγάλη στήριξη του κόσμου, με 7-5, 6-2.

Βγήκε νικήτρια έπειτα από μεγάλη μάχη στο 1ο σετ η νεαρή Ρωσίδα, που προηγήθηκε με break στο 4-3, όμως βρέθηκε πίσω με 4-5, 15-40 στη συνέχεια και χρειάστηκε να σβήσει διπλό set point για να παραμείνει στο σετ. Κατάφερε να το ισορροπήσει ξανά και τελικά να το κερδίσει, κάνοντας νέο break στο 11ο game.

Μετά το διπλό set point της Gracheva, η Andreeva κέρδισε στην ουσία τα 9 από τα 11 επόμενα games, αφού στο 2ο σετ κυριάρχησε κατά κράτος και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της, με την οποία είναι και καλές φίλες.

Η Andreeva είναι η τελευταία παίκτρια που μπήκε στα προημιτελικά του Roland Garros, εκεί όπου την περίμενε ήδη η Aryna Sabalenka.

Θα είναι η μοναδική unseeded παίκτρια στα προημιτελικά - η μοναδική που δεν βρίσκεται στο Top 15 για την ακρίβεια! Βρίσκεται στο Νο.38 του κόσμου η 17χρονη, η οποία εξασφάλισε σήμερα την πρώτη της είσοδο στο Top 30, με την άνοδο τουλάχιστον 8 θέσεων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots