Zverev: "Τα έκανα όλα καλά σήμερα, ο Carlos είναι θηρίο!" (vid)

 
Zverev: "Τα έκανα όλα καλά σήμερα, ο Carlos είναι θηρίο!" (vid)
tn team Κυριακή, 09 Ιουνίου 2024 - 22:48

O Alexander Zverev δεν μετανιώνει για κάτι μετά τον χαμένο τελικό στο Roland Garros, εξήγησε ότι απλά είχε απέναντί του έναν τρομερό παίκτη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε ένα διαιτητικό λάθος, που του στέρησε το break back στο 5ο σετ.

Συγκεκριμένα, ο Zverev είχε προηγηθεί με 0-40 στο 4ο game του 5ου σετ, όταν ο Alcaraz ήταν πάνω με break (2-1). Ένα διαιτητικό λάθος σε 2ο σερβίς του Ισπανού του στέρησε το break σε εκείνο το game, κάτι το οποίο ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου, ωστόσο το έκανε με ωριμότητα και χωρίς να κατηγορήσει τους διαιτητές ή να ρίξει εκεί την ήττα του.

"Νιώθω πως τα έκανα όλα καλά σήμερα. Στο 5ο σετ είχα κάποιες άτυχες στιγμές, όπως στο 2-1 που αυτό το σερβίς (του Alcaraz) ήταν άουτ. Το είδα στο hawk-eye μετά. Αν έκανα το break εκεί, είχα ευκαιρίες και στο επόμενο service game του, θα μπορούσε να πάει διαφορετικά το 5ο σετ. Είναι όμως αυτό που είναι. Έπαιξε φανταστικά, ήταν καλύτερος από μένα στο 4ο και στο 5ο σετ. Ένιωσα πως έκανα ό,τι μπορούσα σήμερα."

Για το αν τον επηρέασε αυτό το λάθος: "Έχει διαφορά το να είσαι πίσω με 1-3 και το να είσαι στο 2-2. Είναι απογοητευτικό, αλλά είναι αυτό που είναι. Και οι διαιτητές άνθρωποι είναι και κάνουν λάθη. Είναι εντάξει αυτό. Φυσικά σε μια κατάσταση σαν κι αυτή πάντα ελπίζεις να μη γίνονται λάθη."

Για το τι συνέβη στο 4ο σετ και φαινόταν να έχει πιο "βαριά" πόδια: "Έχασα τη συγκέντρωσή μου για λίγο και δεν έπαιρνα τη δύναμη που έπρεπε από τα πόδια μου. Συνήθως δεν νιώθω κούραση και δεν αντιμετωπίζω κράμπες, αλλά υποθέτω ο Carlos είναι και ένας παίκτης διαφορετικής έντασης, οπότε κι αυτό έπαιξε ρόλο. Πρέπει στην προετοιμασία μου να επικεντρωθώ κι άλλο στη φυσική μου κατάσταση. Τενιστικά θεωρώ πως έπαιζα πολύ καλά για 3 σετ και μετά το επίπεδό μου έπεσε αρκετά."

Όταν ρωτήθηκε για το τι θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα και αν θα παίξει στην Στουτγκάρδη, ο Zverev ουσιαστικά ανακοίνωσε πως είναι θέμα χρόνου να αποσυρθεί από το τουρνουά, ενώ είπε και πως θα παέι στο Βερολίνο, όπου βρίσκεται η κόρη του Mayla: "Οι πιθανότητες να παίξω στην Στουτγκάρδη είναι κοντά στις πιθανότητες να επιστρέψω εκεί έξω και να κερδίσω αυτόν τον τελικό! Θα δούμε τι θα γίνει. Έχω μια υποχρέωση στην Ελβετία αύριο και μετά θα πάω στο Βερολίνο, όπου μένει ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο για μένα, που πάντα επισκέπτομαι μετά τα τουρνουά. Μετά θα δω τι θα κάνω."

Τέλος, ρωτήθηκε και για το τι κάνει τον Alcaraz να ξεχωρίζει, αφού ο Ισπανός έχει κερδίσει τα 11 από τα 12 παιχνίδια που έπαιξε 5ο σετ. Ο Zverev επεσήμανε πως και εκείνος έχει πολύ καλό ρεκόρ όταν παίζει 5 σετ: "Και οι δυο είμαστε πολύ δυνατοί σωματικά. Αλλά εκείνος είναι θηρίο, η ένταση στην οποία παίζει τένις είναι διαφορετική και μπορεί να κάνει τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα... Στο 5ο σετ άλλαξε την τακτική του και επέστρεφε την μπάλα πολύ ψηλότερα και βαθύτερα, για να μην μπορώ να βάλω δύναμη στην μπάλα. Είναι φανταστικός παίκτης. Πρέπει να επικεντρωθώ στον εαυτό μου και στην ομάδα μου, για να δω τι μπορώ να κάνω για να βρεθώ στο ίδιο επίπεδο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots