Οι τενίστες που θα συμμετέχουν για 5η φορά σε Ολυμπιακούς!

 
Οι τενίστες που θα συμμετέχουν για 5η φορά σε Ολυμπιακούς!
© Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 - 10:52

Σε μια πολύ ξεχωριστή λίστα αναμένεται να μπουν 5 τενίστες και τενίστριες αυτή την εβδομάδα, καθώς θα λάβουν μέρος για 5η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς είναι πάντα ξεχωριστή και 5 παίκτες και παίκτριες αυτή τη σεζόν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν την πρόκριση για 5η διαδοχική Ολυμπιάδα, κάτι που από μόνο του είναι πολύ εντυπωσιακό, αφού σημαίνει ότι διατηρούνται στο τοπ επίπεδο για τουλάχιστον 16 χρόνια!

Αυτοί θα είναι οι: Novak Djokovic, Andy Murray, Kei Nishikori, Sara Errani και Elena Vesnina.

Πιο εντυπωσιακή δίχως αμφιβολία είναι η πορεία του Djokovic, που παραμένει ένας από τους βασικούς διεκδικητές για το χρυσό στο μονό. Στο μονό θα αγωνιστούν και οι Nishikori και Murray, με τον Murray να σκοπεύει να παίξει και διπλό, μαζί με τον Dan Evans. Η Errani και η Vesnina θα αγωνιστούν στο διπλό, με συμπαίκτριες τις Jasmine Paolini και Ekaterina Alexandrova αντίστοιχα.

Μόνο 8 τενίστες και τενίστριες στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε 5 ή παραπάνω Ολυμπιάδες. Το απόλυτο ρεκόρ το κατέχει ο Leander Paes, με συμμετοχή σε 7 συνεχόμενες Ολυμπιάδες, από τη Βαρκελώνη το 1992 έως το Ρίο το 2016!

Ο Daniel Nestor ακολουθεί, με 6 συμμετοχές, από το 1996 στην Ατλάντα έως το Ρίο το 2016. Από 5 συμμετοχές έχουν οι Mahesh Bhupathi, Mark Knowles, Max Mirnyi, Arantxa Sanchez Vicario, Sam Stosur και Venus Williams.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots