Djokovic: "Το χρυσό από τους μεγαλύτερους στόχους μου στη χρονιά" (vid)

 
Djokovic: "Το χρυσό από τους μεγαλύτερους στόχους μου στη χρονιά" (vid)
© Kopatsch/Sato/Sidorjak
tennisnews team Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 - 10:15

Μιλώντας στην ITF για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Novak Djokovic ανέλυσε τι κάνει αυτή τη διοργάνωση τόσο ξεχωριστή και μίλησε για τον μεγάλο του στόχο, το χρυσό μετάλλιο.

Θα είναι η 5η φορά του Djokovic σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Σέρβο να έχει να κερδίσει μετάλλιο από το μακρινό 2008, όταν ήταν χάλκινος στο Πεκίνο. Ο τίτλος στους Ολυμπιακούς είναι και το μοναδικό μεγάλο τρόπαιο που λείπει από την απίστευτη συλλογή του.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στην ITF ο Djokovic:

"Κέρδισα ένα χάλκινο μετάλλιο πολύ καιρό πριν, στο Πεκίνο το 2008. Ήταν η μεγαλύτερη τιμή όταν κουβάλησα τη σημαία της Σερβίας στην τελετή απονομής. Δεν είχα ξανά την εμπειρία να είμαι σε τελετή έναρξης από το Λονδίνο το 2012, οπότε ελπίζω να έχω αυτή την εμπειρία και να απολαύσω την εμπειρία μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, επειδή είναι το κάτι άλλο.

Το να είσαι μέρος Ολυμπιακών Αγώνων και να εκπροσωπείς τη χώρα σου είναι ένα τεράστιο προνόμιο και τιμή. Είναι πολύ ξεχωριστό να είσαι μέρος της παλαιότερης αθλητικής διοργάνωσης της ιστορίας. Φυσικά το να κερδίσω ένα χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μου, είναι μια μεγάλη ευχή και επιθυμία. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μου γι' αυτή τη σεζόν και δεν είναι κρυφό.

Θα είναι λίγο περίεργο που θα παίζουμε στα μεγαλύτερα στάδια του Roland Garros, αλλά θα είναι ένα Ολυμπιακό τουρνουά. Το κοινό θα είναι διαφορετικό, έρχεται διαφορετικός κόσμος να σε δει και να σε στηρίξει. Θα είναι πιο θορυβώδες. Αυτό κάνουν οι Ολυμπιακοί, ενώνουν τον κόσμο και τα αθλήματα, άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο σε βλέπουν να εκπροσωπείς τη χώρα σου. Το αγαπώ.

Το ότι είσαι σε θέση να πας για φαγητό με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου, να μιλάς μαζί τους, να βλέπεις πως λειτουργούν, πως προετοιμάζονται και πως προπονούνται, σου δίνει κίνητρο. Είναι κάτι που δεν βιώνω στην ατομική μου καριέρα στο τένις.

Το Davis Cup και άλλες ομαδικές οργανώσεις ίσως να είναι πιο κοντά στους Ολυμπιακούς, μοιράζεσαι το γήπεδο με άλλους, είσαι μέρος μιας ομάδας και δεν παίζεις για τον εαυτό σου.

Οι Ολυμπιακοί είναι τόσο μοναδικοί. Και μόνο που είσαι στο Ολυμπιακό Χωριό νιώθεις απίθανα, είσαι περήφανος που βρίσκεσαι εκεί. Θα προσπαθήσω να μάθω από τις προηγούμενες εμπειρίες που είχα σε Ολυμπιακούς και να διατηρήσω τη ρουτίνα μου για να κάνω το καλύτερο που μπορώ στο Παρίσι."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ITF Tennis (@itftennis)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots