ATP
Έκλεισαν θέση στην 8άδα Fritz και Tabilo

 
Έκλεισαν θέση στην 8άδα Fritz και Tabilo
tn team Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 - 15:14

Ο Alejandro Tabilo συνεχίζει την ονειρική πορεία του στη Ρώμη, μετά τον Novak Djokovic, κατάφερε να αφήσει εκτός συνέχειας και τον Karen Khachanov και να βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα του σε 8άδα τουρνουά Masters 1000. Εξαιρετικός και Taylor Fritz πέταξε εκτός τον Grigor Dimitrov σε ένα δυνατό ματς και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Ακόμα μια σπουδαία μάχη έδωσε και σήμερα ο Tabilo, ο οποίος κέρδισε τον Khachanov με 7-6 (5), 7-6 (10) μετά από 2 ώρες και 34 λεπτά.

Έντονη αναμέτρηση και αυτή μεταξύ Fritz και Dimitrov με τον Αμερικάνο να επικρατεί στο τέλος με 6-2, 6-7 (11), 6-1, έπειτα από 2 ώρες και 43 λεπτά.

Ο Tabilo πραγματοποιεί το τουρνουά της καριέρα τους, καθώς πέτυχε τη 1η νίκη του απέναντι στο Top10 παίκτη και μάλιστα κόντρα στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης Novak Djokovic, και θα αγωνιστεί για 1η φορά σε προημιτελικό τουρνουά της σειράς Masters 1000.

Στο Tour έχει καταφέρει να βρεθεί σε 3 τελικούς ATP 250, έχοντας σηκώσει ένα τρόπαιο. Συγκεκριμένα ήταν τον φετινό Ιανουάριο όταν ο Χιλιανός, κέρδισε στον τελικό του Aukland Open τον Taro Daniel, με 6-2, 7-5.

Οι 2 χαμένοι τελικοί που είχε ήταν το 2022 από τον Albert Ramos Vinolas στο Cordoba Open και τον φετινό Μάρτιο στο Chile Open από τον Sebastian Baez.

Σε μεγάλα τουρνουά η καλύτερη πορεία που είχε ήταν στο Indian Wells το 2023 όταν και έφτασε στον 4ο γύρο.

Επόμενος αντίπαλος για τον Tabilo θα είναι ο νικητής από τη μονομαχία μεταξύ των, Thiago Monteiro και Zhizhen Zhang.

Στον άλλον αγώνα που πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα, ο Fritz πήρε τη νίκη με 2-1, άφησε εκτός συνέχειας τον Dimitrov και πέρασε για 1η φορά στη καριέρα του στην 8άδα της Ρώμης.

Ο Αμερικανός τενίστας δεν είχε περάσει ποτέ τον 2ο γύρο στις 4 συμμετοχές που είχε. Τον τελευταίο καιρό παίζε αρκετά καλά στο χώμα όπου να θυμίσουμε πως στο τουρνουά της Μαδρίτης, πριν από 2 εβδομάδες έφτασε στα ημιτελικά χάνοντας από τον Andrey Rublev.

Ο Fritz θα περιμένει τον νικητή από τη μάχη μεταξύ του Νο.3 του ταμπλό Alexander Zverev και του Nuno Borges.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots